woensdag, oktober 11, 2006

6e ronde interne competitie SC Ten Boer

Dinsdagavond 10 oktober 2006: vijf partijen worden afgewikkeld voor de onderlinge clubcomptetie.
Afwezig zijn Baudewijn Michel (vergaderperikelen), Marten Berends en Wim van Dijken. Gerard Zijlema heeft een staand nummer (SN).


Stam (w) - Dijkhuizen (z): 0-1
In deze partij was het pleit snel beslecht. Wit behandelde de opening (Caro-Kann: 1. e4 c6 2. Pc3 d5) onzorgvuldig en liet weldra een dame-inval op h4 toe. Dit leidde tot pionverlies en even later, via een oversight, zelfs tot het verlies van een loper. Kort daarna gaf wit op.


Kroon (w) - Prins (z): 1-0
In een Scandinavische partij kon zwart tamelijk lang 'bijblijven' en zodoende tegen de clubkampioen enig uitzicht op remise behouden. Ook toen een eindspel werd bereikt met aan beide kanten twee torens, een paard en een gelijk aantal pionnen zag het er tamelijk evenwichtig uit, zij het dat wit een iets actievere stelling had en zijn viervoeter steeds bedrijviger werd.
Deze voordeeltjes wist hij met enige inspanning steeds iets te vergroten en om te buigen tot een gewonnen stand, waarna zwart er op zeker moment geen heil meer in zag.



Pilon (w) - Beetsma (z): 0,5-0,5
In en Damepion-opening bouwden beide tegenstanders omzichtig aan hun ontwikkeling, om daarna onvervaard ten aanval te trekken. Dat laatste dacht tenminste uw blogger Albert, maar in werkelijkheid was het tegendeel waar: toen eerdergenoemde ontwikkeling voltooid was, schudden beide heren elkaar de hand: remise!



Blok (w) - Buter (z): 0-1
Na een opening die uw verslaggever enigszins aan de Philidor-verdediging deed denken, wist zwart vrij snel twee pionnen voor te komen. Nog wat later schijnt wit tijdens de schermutselingen er nog een stuk bij te zijn ingeschoten (maar dat heeft Albert van horen zeggen) en ging zwart met de overwinning aan de haal.



Dijkema (w) - Mertens (z): 1-0
Hier verscheen een Dameloper-opstelling op het bord, noem het maar weer het Londens Systeem. Aanvankelijk werd het een gelijkopgaande strijd, maar uiteindelijk wist wit materiaalwinst te boeken en behaalde hij het volle punt.

Op dinsdagavond 17 oktober wacht Ten Boer, in de voorronden van de NOSBO-beker, de strijd tegen het bekerteam van Staunton, uit de stad Groningen. Hier valt voor Ten Boer in principe nog het een en ander recht te zetten, na de in de reguliere competitie tegen het zelfde team geleden kleine nederlaag (3-5), waarbij aangetekend dat het nu niet om acht borden gaat, maar om vier. Spannend belooft het in ieder geval wel te worden! Tribunes worden bijgebouwd, dus komt u rustig een kijkje nemen!

Geen opmerkingen: