zaterdag, november 18, 2006

Geslaagd begin jeugdtraining bij SC Ten Boer

Vrijmiddag 17 november van 16.00 tot 17.00 uur is een begin gemaakt met onderricht in het edele schaakspel aan kinderen uit Ten Boer.
Het initiatief berust bij Roelof Kroon, lid van SC Ten Boer. Van tevoren hadden zich ca. 20 kinderen ingeschreven, wat een bijzonder hoog aantal is. Het succes bleek echter nog groter, toen zich maar liefst 28 kinderen in het Buurhoes aan de Gaykingastraat meldden.

Na een splitsing in twee groepen (een groep van kinderen die nog helemaal niets van het schaken wisten en een groep die de eerste beginselen al een beetje onder de knie had), vond in twee lokalen de eerste les plaats. De beginnelingen maakten hun eerste vorderingen onder de ervaren leiding van Kroon sr., die vele jaren jeugdschaaktrainer is geweest. Roelof (Kroon jr.) nam de andere groep onder zijn hoede. De methode 'Stappenplan' vormt de basis voor de lessen.
Zelf was ik het laatste gedeelte van het uur ook aanwezig en het trof mij dat een en ander zich in bijna serene rust voltrok. Het wil er bij lessen aan jonge kinderen nog wel eens luidruchtig aan toegaan, maar daarvan was hier (gelukkig) geen sprake. Op deze manier zal het vast wel lukken de kinderen veel bij te brengen! Ook ouders gaven blijk van hun belangstelling.

Aanstaande vrijdag (24 november) zal de tweede les plaatsvinden, waarvoor de groepen respectievelijk om 16.00 en 16.30 worden verwacht.

Geen opmerkingen: