woensdag, februari 21, 2007

Clubcompetitie SC Ten Boer: 21e ronde (20-2-07)

Dinsdagavond 20 februari 2007.

In de onderling competitie werden de volgende partijen gespeeld:


Roelof Kroon(w) - Marten Berends(z): 1-0

Baudewijn Michel(w) - Klaas Dijkhuizen(z): ½-½


Albert Prins(w) - Jan Pilon(z): ½-½

Erik Stam(w) - Gerard Zijlema(z): 0-1

Fré Blok(w) - Ad Mertens(z): 0-1

Afwezig: Harm Buter en Wopko Dijkema; SN: Piet Beetsma


Kroon-Berends
Marten wist het tegen Roelof enige tijd uit te houden, maar ging uiteindelijk in de steeds onstuimiger wordende golven ten onder. Het aanvankelijke Saevis tranquillus in undis (even een Latijns citaat, moet kunnen, bovendien de lijfspreuk van Willem van Oranje, dus ik zit altijd goed) hield dus geen stand en werd tenslotte zelfs geen Luctor et emergo.

Michel-Dijkhuizen
Een spannende partij, waarbij tot het laatste hout werd doorgestreden, daarvoor staat Klaas altijd garant. Gezien zijn latere uitlatingen had hij er min of meer op gerekend dat Baudewijn ergens in de fout zou gaan, maar deze wist het knap vol te houden en bereikte, na aanvankelijk op verlies te hebben gestaan, in het verre eindspel een gewonnen stelling. De heren waren toen echter al in hevige tijdnood, wat voor Baudewijn tot gevolg had dat hij die winststelling uit handen gaf en op het beschikten beide strijders alleen nog over een toren (en de koning niet te vergeten). Toen wilde zelfs Klaas wel een remise toestaan.

Prins-Pilon
Albert zag, na met zorg een veelbelovende stelling te hebben opgebouwd, langzaam maar zeker zijn aanvalskansen richting de koningsvleugel van zijn tegenstander verwateren. Toen die bovendien op de damevleugel initiatieven begon te ontplooien, stelde de witspeler remise voor, wat werd aangenomen.

Stam-Zijlema
Aanvankelijk een aardig gelijk opgaande partij. Toen schrijver dezes weer eens passeerde, had de Gerard (Zijlema) een gezonde materiële voorsprong, die hij niet meer uit handen gaf.

Blok-Mertens
Al snel in de partij constateerde de toekijkende schrijver van dit verslagje een voortdurende drang naar voren bij Ad Mertens, waarbij hij niet aarzelde de ene plaagstoot na de andere uit te delen. In het begin reageerde Fré nog alert, maar later heeft hij kennelijk toch materiaal moeten inleveren en ging Ad met de winst naar huis.

Geen opmerkingen: