woensdag, oktober 03, 2007

Wisselbeker blijft in Bedum

Gisteravond, 2 oktober, vond voor Ten Boer de herkansing plaats voor de kleine nederlaag die eind januari dit jaar, in eigen huis geleden werd in de 'massa'kamp tegen Bedum. Het strijdtoneel was nu de Meenschaar in het laatstgenoemde dorp.

SC Ten Boer was bijna geheel opgekomen: alleen Baudewijn Michel was ziek en had zich afgemeld. Een en ander hield in dat er aan 13 borden werd geschaakt en dat de overgebleven schakers van Bedum, om de tijd te doden, tegen elkaar uitkwamen.

Om een lang verhaal kort te maken: Bedum ging er weer met een kleine overwinning vandoor; werd het op 30 januari 19,5-16,5, nu trokken zij met 14,5-11,5 aan het langste eind. Aangezien het een heel verhaal zou worden om alle uitslagen hier te vermelden, geef ik voor Ten Boer alleen de beste resultaten: voor 2 punten (uit twee partijen) zorgden Roelof Kroon, Klaas Dijkhuizen en Marten Berends. Aan hen heeft het dus zeker niet gelegen dat we de beker niet zegevierend mee naar huis konden nemen. Voor 1 punt (door middel van winst in één van de twee partijen, of twee remises) tekenden Piet Beetsma, Ad Mertens, Harm Buter (alledrie met 1 winstpartij) en Albert Prins, die tegen Feiko Iwema speelde, die hij nog kent uit de goede oude tijd bij Schaakclub Helpman, begin 70er jaren. Zij maakten beide partijen remise.

Nadat de rook was opgetrokken en de punten waren geteld, werd de beker wederom, net als de vorige keer, uitgereikt aan Alex van den Berg de teamleider van Bedum. Er werd nog wat nagekaart en toen ook dat onderdeel van de avond, die zonder meer geslaagd mag worden genoemd, was afgerond ging ieder zijns weegs. SC Ten Boer gaat het de volgende keer gewoon opnieuw proberen!

Voorbereiding op de start....

We zijn begonnen....

Kroon-Smit: 2-0

Beetsma-Valkema: 1-1

Prins-Iwema: 1-1

Tenslotte: de prijsuitreiking!

De nog nagenietende Alex van den Berg met de beker

Geen opmerkingen: