woensdag, januari 30, 2008

Clubcompetitie SC Ten Boer: ronde 18

Dinsdag 29 januari: de 18e ronde in de onderlinge competitie. De resultaten:

Albert Prins (w) - Klaas Dijkhuizen (z): 0-1
Jan Pilon (w) - Roelof Kroon (z): 0-1
Jelto-Jan Zwart (w) - Wim van Dijken (z): ½-½
Gerard Zijlema (w) - Baudewijn Michel (z): ½-½
Marten Berends (w) - Piet Beetsma (z): ½-½
Wopko Dijkema (w) - Fré Blok (z): 1-0
Erik Stam (w) - Ad Mertens (z): ½-½

Harm Buter: SN.

We hadden deze avond een gast: Jelto-Jan Zwart, die om te beginnen eens poolshoogte kwam nemen en ook nog een 'kennismakingsremise' speelde tegen Wim van Dijken. Het valt te hopen dat de sfeer hem bevalt, dat hij terug blijft komen en wie weet: clublid wordt!

Dan iets over de partijen (voor zover ik er iets van gezien heb). Albert zag kans een korte verliespartij te scoren. Tegen Klaas overzag hij een en ander: je meent iets bestudeerd te hebben, maar mist dan toch op beslissende momenten de essentie! Een koninklijk spel, maar af en toe ook een ...- of .....spel! (Doorstrepen wat niet verlangd wordt).

Jan had zo te zien een nog redelijk houdbaar eindspel met 'zware stukken' op het bord, maar liet zich opeens door Roelof mat zetten. Ook dat kan gebeuren...

Gerard stond tegen Baudewijn een mooie kwaliteit voor, maar de heren besloten toch opeens er remise van te maken. Kennelijk had de witspeler geen zin in vermoeiende winstpogingen.

Wopko had enige moeite om Fré te bedwingen, maar op de lange duur lukte het hem toch om een toreneindspel, waarin hij op een gegeven moment twee pionnen meer had, tot winst te brengen.

Van de overige partijen kan ik helaas niet meer meedelen dan de bovenstaande uitslagen. Moet kunnen!

Zoals gebruikelijk volgt later deze week de bijgewerkte ranglijst.


Geen opmerkingen: