zondag, februari 10, 2008

Laatste strohalm(en) voor SC Ten Boer!

SC Ten Boer heeft een laatste strohalm aangereikt gekregen ( ik neem aan onbedoeld) door Middelstum in de eerste klasse A van de NOSBO, om wellicht nog degradatie te ontlopen. De schakers uit Middelstum verloren van het onderaanstaande Assen 2 met 4,5 - 3,5. Hadden ze gewonnen en waren ze daardoor op 5 wedstrijdpunten gekomen, dan had het er voor Ten Boer donkerzwart uitgezien, met nog drie wedstrijden voor de boeg en drie punten achterstand. Nu echter staan Assen 2 en Middelstum met 3 punten op de gedeelde één na laatste plaats en sluit Ten Boer de rij met 2 punten.
Het komt er dus op neer dat de Ten Boersters zijn gedaald op de ranglijst en nu op de laatste plaats staan, maar dat hun kansen om in de 1e klasse te blijven niet echt minder zijn geworden.....
Ik kan dit natuurlijk verkeerd zien, maar ik denk het eigenlijk niet. In de 7e ronde (begin maart) speelt Ten Boer thuis tegen Assen 2: dit kun je rustig de wedstrijd van de waarheid noemen, een regelrecht en bikkelhard degradatieduel. Ten Boer moet dan winnen en heeft, als dat inderdaad gebeurt, een en ander nog net niet in eigen hand, maar er zijn dan wel weer redelijke kansen!

De twee degradanten moeten in ieder geval komen uit het drietal Assen 2 - Middelstum - Ten Boer. Maar welke twee zullen dan uiteindelijk afdalen naar de 2e klasse? Niet dat dat meteen een enorm drama betekent, maar ach als je het kunt vermijden dan probeer je dat uiteraard. Hoe het ook zij: in maart weten we meer!

Ter illustratie hieronder de stand (achter de dubbele punt achtereenvolgens het aantal wedstrijdpunten en het aantal bordpunten):

Klasse 1A: Mp--Bp

1. Roden: 11--30
2. DAC: 9--30
3. Van der Linde: 9--29½
4. Groningen 6: 6--27½
5. Veendam: 6--23½
6. Bedum: 6--22½
7. Z !: 5--21
8. Middelstum: 3--21
9. Assen 2: 3--15
10. Ten Boer: 2--20


(Ph. Geluck)

Geen opmerkingen: