dinsdag, maart 25, 2008

Spannende laatste ronden in NOSBO 1A

Het gaat erom spannen deze weken. In de 1e klasse A van de NOSBO vallen deze week, in de op één na laatste ronde en op dinsdag 15 april, als in Ten Boer, in het Buurhoes, de laatste (gemeenschappelijke) ronde wordt gespeeld, de beslissingen omtrent kampioenschap en degradatie.

Wat de 1e plaats betreft: hierop heeft Roden de beste kansen. Het team (nu 13 punten) moet nog tegen Bedum (vanavond) en op 15 april tegen Van der Linde dat momenteel op de 2e plaats staat, met 2 punten achterstand. De nummer 1 tegen nummer 2, mooier kan een laatste ronde, waarin het (zeer waarschijnlijk) gaat om de kampioenstitel, natuurlijk niet zijn! Ook DAC heeft nog een kans, maar een hele kleine, namelijk alleen wanneer Roden beide laatste ronden zou verliezen, wat niet waarschijnlijk lijkt.


N.B. Zojuist bereikt mij een nuttige mededeling, namelijk: Van der Linde heeft met 5,5-2,5 gewonnen van DAC. Deze uitslag (al van 17 maart) was mij even ontgaan. Dat betekent dat Van der Linde nog even alles uit de kast haalt. De club staat nu dus gelijk met Roden (allebei 13 punten) maar Roden komt vanavond nog aan de bak en zal er ongetwijfeld alles aan doen om de marge van 2 punten voorsprong te herstellen
.

Onderaan de ranglijst is het zo mogelijk nog spannender. Vanaf de 6e plaats (Groningen 6 met 6 punten) tot en met de 10e plaats (Assen 2 met 3 punten) is men niet veilig. Op de 7e plaats zien we Z! met 5, op de 8e plaats Ten Boer met 4, op de 9e Middelstum met 3 en op plaats tien tenslotte staat Assen 2, met eveneens 3 punten.

Deze week onmoeten elkaar: Veendam - Ten Boer, Groningen 6 - Middelstum (deze twee wedstrijden vanavond) en Assen 2 - Z! (vrijdag).

Dan treffen elkaar in de laatste ronde op 15 april:

Van der Linde - Roden; Middelstum - DAC; Ten Boer - Groningen 6; Z! - Veendam en Bedum - Assen 2. Het zal er warmpjes toegaan!! Meer commentaar binnenkort op

ALBERTS SCHAAKBLOG

Geen opmerkingen: