woensdag, mei 14, 2008

SC Ten Boer: 33e ronde

Gisteravond werd de 33e, de op één na laatste, ronde in de onderlinge competitie gespeeld.

De uitslagen:

Roelof Kroon (w) - Jan Pilon (z): 1 - 0
Klaas Dijkhuizen (w) - Albert Prins (z): 1 - 0
Baudewijn Michel (w) - Wim van Dijken (z): ½ - ½

Piet Beetsma (w) - Gerard Zijlema (z): 1 - 0
Erik Stam (w) - Wopko Dijkema (z): 1 - 0
Jelto-Jan Zwart (w) - Free Blok (z): 1 - 0

Afwezig waren: Harm Buter, Marten Berends en Ad Mertens.

Zoals uit de eerste twee uitslagen blijkt is wederom een aanval van de nummers 3 en 4 op het leidende duo mislukt. Jan verdedigde zich tegen Roelof lange tijd met succes, maar ging op het laatst toch door de knieën. Klaas offerde uit de losse pols tegen Albert een pion voor een actieve stelling en liet daar even later zelfs een tweede pionoffer op volgen. De zwartspeler groeiden de problemen, ondanks zijn mooie voorsprong in materiaal, langzaam maar zeker boven het hoofd en hij kwam bovendien in pittige tijdnood. Uiteindelijk kon hij opgeven. Er is nog een moment geweest waarop hij enig materiaal kon teruggeven en op die manier waren misschien nog remisekansen ontstaan, maar .... dat moet je dan allemaal wel zien!
Baudewijn en Wim hielden het op een gelijkspel: een en ander werd in een prima humeur en met menige kwinkslag tot stand gebracht. Ik wist eigenlijk niet dat schaken zo ontspannend kan zijn!
Piet - Gerard was een korte confrontatie. Al in de openingsfase liep zwart in een elementair valletje, waarna het van kwaad tot erger ging.
Erik verblijdde ons na lange tijd weer eens met zijn aanwezigheid en het werd voor hem een soort veni-vidi-vici: Wopko was hiervan het slachtoffer.
Jelto-Jan tenslotte wist van Free te winnen. Gelukkig hebben op Free (zo te zien) de nederlagen niet al te veel negatieve uitwerking. Hij weet onder die licht drukkende omstandigheden toch behoorlijk stoïcijns te blijven.

De nieuwe stand zal een dezer dagen te zien zijn op het onvermoeibare

Alberts SchaakBlog

Geen opmerkingen: