woensdag, september 17, 2008

Clubcompetitie SC Ten Boer: ronde 3

In de gisteravond gespeelde 3e ronde van de onderlinge competitie van Schaakclub Ten Boer gingen uiteindelijk de volgende uitslagen de boeken in:

Klaas Dijkhuizen (w) - Piet Beetsma (z): 1 - 0
Albert Prins (w) - Baudewijn Michel (z): 1 - 0
Gerard Zijlema (w) - Wopko Dijkema (z): 0,5 - 0,5
Jan Pilon (w) - Erik Stam (z): 1 - 0
Ad Mertens (w) - Alfred Rodenboog (z): 0 - 1
Free Blok (w) - Harm Buter (z): 0 - 1


Afwezig waren: Roelof Kroon, Marten Berends en Wim van Dijken.

Verder kan de wedstrijleider melden dat het aantal deelnemers aan de clubcompetitie van 16 naar 15 is gegaan, omdat jeugdlid Gerben Poel die aanvankelijk mee zou doen, heeft besloten toch de voorkeur aan andere bezigheden te geven.'Vrijheid blijheid' is hier het parool.

**************************************

Klaas wist Piet te bedwingen: in het eindspel was een witte toren oppermachtig tegen een zwart paard, zodat zwart de tegenstand staakte. Albert had tegen Baudewijn na ca. 15 zetten nog niet echt een betere stelling bereikt en besloot zijn hoop dan maar op het eindspel te vestigen: voordat het echter daartoe kwam liep zwart in een valstrik waardoor hij pardoes een stuk achterkwam. Hij rekte de partij nog geruime tijd, maar de afloop stond vast. Gerard en Wopko hielden het op remise, van deze partij heb ik het minst gezien, hoewel beide schakers naast me zaten... Op een gegeven moment zag ik wel dat zwart goed stond, maar voldoende voor de winst was het kennelijk niet. Jan mocht niet mopperen. Hij won zijn partij tegen Erik, die in een op zijn minst gelijkwaardige stelling totaal de klok vergat en de tijd overschreed, toen hij nog een tiental zetten moest doen. Erik verklaarde dat hij, gezien zijn resultaten in de vorige ronden, al blij was zoveel zetten gedaan te hebben, maar die uitspraak klonk Albert toch wat al te bescheiden in de oren... Free kon het niet redden tegen Harm, waardoor laatstgenoemde zijn eerste overwinning behaalde. Jeugdlid Alfred Rodenboog tenslotte, die voor het eerst met de senioren meedoet, smaakte het genoegen zijn tweede overwinning binnen te halen: dit keer tegen Ad. Met zwart spelend koos hij, toen hij de kans had, voortvarend voor de aanval en wist die uiteindelijk met winst af te sluiten.

In het komend weekend de nieuwe stand!

Geen opmerkingen: