woensdag, september 03, 2008

Schaakclub Ten Boer begint aan nieuw seizoen


Het seizoen 2008-2009 begon voor SC Ten Boer op dinsdag 2 september. Na de voor iedereen gebruikelijke begroeting en hernieuwde kennismaking, las secretaris Jan Pilon namens voorzitter Wim van Dijken, die helaas verhinderd was op deze avond, een brief voor. Hierin werd o.a. kort verwezen naar enkele verwikkelingen die er in de afgelopen maanden in de club zijn geweest en werd ook stilgestaan bij het overlijden van oud-lid Tjerk Swierstra, in juli, op 87-jarige leeftijd, die zolang dat voor hem mogelijk was, tot enkele jaren geleden de clubavonden trouw bezocht en ook tot de 'leden van het eerste uur' behoorde, als ik me niet vergis. Gerard Zijlema woonde namens de club de crematieplechtigheid bij. Voor Tjerk werd door de clubleden een minuut stilte in acht genomen.

Verder werd, terugkerend tot de realiteit van alledag, melding gemaakt van het meedoen (voor het eerst in de geschiedenis van de club) aan de NOSBO-competitie door een tweede team, dat uiteraard zal gaan spelen in de 3e klasse.

Wedstrijdleider Albert Prins had al van te voren de aanwezigen de beroemde en beruchte startnummers laten trekken en kon daarna de indeling voor de 1e ronde meedelen. Aardig is het, in ieder geval voorlopig, in de competitie meedoen van twee van de sterkste jeugdleden: Alfred Rodenboog (jeugdkampioen) en Gerben Poel. Laatstgenoemde ontbrak nog op het appel, maar Alfred gaf meteen zijn visitekaartje af door Free Blok te verslaan.

De uitslagen van de 1e ronde:

Albert Prins (w) - Wopko Dijkema (z): 1 - 0
Erik Stam (w) - Klaas Dijkhuizen (z): 0 - 1
Alfred Rodenboog (w) - Free Blok (z): 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Harm Buter (z): 1 - 0
Gerard Zijlema (w) - Ad Mertens (z): 1 - 0
Baudewijn Michel (w) - Jan Pilon (z): 1 - 0

Afwezig waren Wim van Dijken, Marten Berends en Gerben Poel, terwijl clubkampioen Roelof Kroon begon met een SN.

Een en ander leidt tot de volgende stand na 1 ronde:

1. Albert Prins 49 p.; 2. Klaas Dijkhuizen 44 p.; 3. Alfred Rodenboog 39 p.; 4. Piet Beetsma 35 p.; 5. Wim van Dijken 29,5 p.; 6. Gerard Zijlema 29 p.; 7. Wopko Dijkema 24 p.; 8. Erik Stam 23 p.; 9. Baudewijn Michel 23 p.; 10. Roelof Kroon 22 p.; 11. Marten Berends 21,5 p.; 12. Free Blok 19 p.; 13. Harm Buter 17 p.; 14. Ad Mertens 14 p.; 15. Gerben Poel 13,5 p.; 16. Jan Pilon 11 p.

Geen opmerkingen: