donderdag, december 25, 2008

Jeugdleden SC Ten Boer op Grand Prix Groningen

Jeugdschaakster Anna (SC Ten Boer) in gepeins verzonken achter de witte stukken (Grand Prix website; even klikken voor grotere foto)

De leider van het Ten Boerster jeugdschaak Roelof Kroon toog gistermiddag, 24 december, met twee ouders van jeugdleden en 12 schaker(tje)s naar de Grand Prix (Harmonietoernooi) in Groningen: niet zonder succes! Hieronder zijn verslag.

Het jeugdtoernooi was erg leuk. Alle jeugdspelers van Ten Boer hebben het goed gedaan. Hier per groep een impressie.

In groep C speelde Alfred mee. Hij moest meteen in de eerste ronde tegen de latere winnaar: een 7-jarig talent met een vrij hoge rating. Hij verloor, maar in de ronden daarna herstelde hij zich goed. In de laatste ronde liet hij een gewonnen stelling in remise verzanden, waardoor hij geen 2de maar op SB-punten 3de werd.

In groep D speelde Roëll bij vlagen geniaal. Hij kan vreselijk mooi schaken, maar soms gaat het zo snel dat hij per ongeluk iets weggeeft. Dit gebeurde alleen in de 2de ronde tegen de nummer 1. De rest won hij en met 6 uit 7 werd hij 2de.

In groep E speelde Anna. Van tevoren vreesde ik dat ze weggespeeld zou worden op dit hoge niveau, maar ze speelde fantastisch. Met 2 uit 7 was ik diep onder de indruk vooral omdat in 2 partijen er meer had ingezeten.

In groep F speelden Steffan, Rowan en Benjamin. Benjamin had het moeilijk (te hoog inedeeld), maar haalde toch verdienstelijk een half punt. Rowan moest echt wennen. Er zat meer in dan de 3 punten die hij nu haalde. Steffan speelde wel goed, maar je kon merken dat hij door de wat kwakkelende gezondheid net energie te kort kwam. Drie punten was toch wel een goede prestatie. Zijn neef Chris Admiraal werd 2de in de groep.

In groep G speelde Robert fantastisch. Slechts twee verliespunten. Een derde prijs. Ruben had het moeilijk. Hij was iets te hoog ingedeeld en in de partij waar hij wel kon winnen ging het net mis.

En dan groep H. Patrick speelde prachtig en werd met 5 uit 7 eerste. Er waren nog 2 schakers met 5 punten maar hier had hij van gewonnen. Goed zo, Patrick!! Carlo deed het erg goed. Hij won van Patrick, maar kwam met 3 punten niet in de prijzen.

In groep I leek Guus regelrecht naar de zege te gaan. Een sneu verlies vanuit een gewonnen stelling tegen de nummer 1 resulteerde in de tweede prijs met 5 uit 7. Mariëlle haalde even veel punten als haar vorige toernooi (3).

Al met al 5 prijzen. Tijdens de prijsuitreiking door Jan Werle noemde Hiddo Zuiderweg de jeugdschaakclub Ten Boer specifiek. Bij de prijs van Patrick memoreerde hij er aan dat dit pas het 2de toernooi was voor de schaakclub en nu al zo stevig in de prijzen. Op 10 januari is het volgende jeugdtoernooi in Hoogeveen
. Roelof

Geen opmerkingen: