zondag, maart 29, 2009

Eindspelstudie 42

Weer een schitterende einspelstudie! Er gebeurt van alles en nog wat: de ene mooie en onverwachte zet na de andere (en niet te vergeten de gedwongen zetten van zwart) brengen wit tenslotte de fraaie winst! De opgave is niet eenvoudig, maar geeft wel veel voldoening als je de bijzondere vondsten van deze studiecomponist achter elkaar ontdekt!

Wit (aan zet) wint!

Stuur een oplossing naar Alberts SchaakBlog! Eind deze week de oplossing, verdere details en de reacties van de inzenders.

Hoe ging dat opsturen ook alweer?

Zo:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt zeer gewaardeerd!

2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje)

3) Kies een identiteit: hoeft niet, kan worden overgeslagen

4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal op een wat later tijdstip (na goedkeuring) eerst alleen bij comments verschijnen (aanklikken!) en wordt dan daarna tegelijk met het antwoord op het weblog zelf gezet.

2 opmerkingen:

Klaas zei

Ik dacht aan f7 (zwart moet nu continu schaak kunnen geven of offeren op diagonaal a2-g8), Ta6,La3!,Txa3,Kb2, Ta2!, Kc3, Ta3,Kd4,Ta4,Ke3,(Te4!,Kf3 en dan?),Ta3, Kf4,Ta4,Kg5,Tg4!,Kf6!,Tg6,Kxg6,Lxf5, Kf6. 't Is maar een idee en mogelijk met gaten.

Klaas zei

Na verzending zag ik opeens Tg8 nog en in eerste instantie dacht ik toen aan remise. Nu pas kwam ik er achter, dat de oplossing grotendeels goed lijkt, maar dat wit ipv. Kf6 Kh6 moet spelen. Dan komt Pe7 echter en niets gaat meer. Mat! Wat is het toch een mooi spel.