maandag, maart 09, 2009

De Fontein verdienstelijk 6de op Groninger Schaakkampioenschap Basisscholen

Zaterdag 7 maart heeft een team van CBS De Fontein meegedaan aan het Groninger kampioenschap voor Basisscholen. Het team bestond uit Wouter Grömmel, Steffan Vlaswinkel, Robert Dijkhuizen, Guus Kuipers en Patrick Doornenbal. In 7 ronden werd uitgemaakt wie zich in 2009 Basisschoolschaakkampioen van de Provincie Groningen mag noemen en welke drie teams zich zouden plaatsen voor de voorronden van het Nederlands kampioenschap.

De Fontein had een vliegende start door de Walfridusschool uit Bedum met 4-0 te verslaan. Hierna moest tegen twee basisscholen uit de stad gespeeld worden. De basisscholen uit de stad zijn van oudsher de sterkste scholen in het kampioenschap. Een aantal scholen heeft schaken in het lespakket, waardoor regelmatig een school uit de stad Nederlands Kampioen wordt. In de eerste ontmoeting wist De Fontein bijna sensationeel van de Joseph Haydn school te winnen. De Boerhaave school uit Corpus De Hoorn was duidelijk te sterk.

Wouter, Steffan en Robert in de eerste ronde

Na deze twee verliespartijen werd nog twee keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Hierdoor werd De Fontein gedeeld 6e. Net buiten de prijzen, want alleen de eerste 5 scholen kregen een beker. Vier van de vijf prijzen gingen naar basisscholen uit de stad. Winnaar werd de Groningse SchoolVereniging (GSV), waar schakers uit de nationale jeugdtop meespelen.

Guus Kuipers

Topscorer werd Robert Dijkhuizen met 5 uit 7. Guus Kuipers haalde met 3 uit 4 net geen 100%.

Geen opmerkingen: