woensdag, maart 25, 2009

Tweede team van SC Ten Boer redt het niet in Bedum + Ronde 27 clubcompetitie


Mijn dringende oproep aan het tweede team om nu toch eens verandering te brengen in de serie nederlagen die men al achter de rug heeft, is helaas zonder de beoogde uitwerking gebleven: in Bedum, zo bericht ons de NOSBO-site, ging ons viertal ten onder met 3½ - ½.

Teamleider Harm Buter meldde daar vandaag het volgende over:

Het tweede superteam heeft in de wedstrijd in Bedum gegromd, geblazen en zijn tanden laten zien, maar het Beedster team was daarvan niet onder de indruk.
Wopko met wit aan het eerste bord kon in een eindspel met paard en toren tegen loper en toren de zwarte vrijpion in het midden niet goed tegenhouden.
Harm aan het tweede bord liet zich foppen door een loperoffer op f7.
Erik verzuimde een zwarte toren met zijn dame te nemen. Als zwart met zijn pion de dame had genomen zou zijn dame en prise - , en zijn partij verloren hebben gestaan.
Ad Mertens aan het vierde bord bood een kleine troost door zijn eindspel, ondanks een pion achterstand remise te houden. Eindstand: een half tegen drie en een half.

Jammer, maar helaas... Misschien zit er de volgende keer iets meer in...

Dan hadden we aan het thuisfront de 27e ronde in de clubcompetitie. Door het spelen van het 2e team en drie afzeggers bleven er in theorie maar 8 spelers over, maar die waren er dan ook.

De resultaten:

Marten Berends (w) - Klaas Dijkhuizen: ½ - ½
Albert Prins (w) - Baudewijn Michel: ½ - ½
Piet Beetsma (w) - Free Blok: 1 - 0
Gerard Zijlema (w) - Alfred Rodenboog: 1 - 0

Afwezig waren: Harm Buter, Wopko Dijkema, Erik Stam en Ad Mertens (NOSBO) en verder Roelof Kroon, Jan Pilon en Wim van Dijken.

Marten hield het eindspel tegen Klaas door middel van twee sterke paarden remise, hoewel deze sympathieke hoefdieren zich even daarvoor nog ongevaarlijk aan de rand van het bord ophielden. Een aardige opsteker voor Marten, na zijn zoals later bleek niet echt nodige nederlaag vorige week tegen HSP.

Albert verzuimde een heel kansrijke stelling tegen Baudewijn agressief voort te zetten en haalde bij een dreiging van zwart op de witte a-pion direct zijn dame van g4 naar d1 (heel slap) en dus uit het aanvalsfront. Hij had al spijt van de zet voor hij die goed en wel gedaan had. Daarna kwam er even later een remiseachtige stand op het bord, waar beide spelers zich bij aansloten.

Free liep tegen Piet al heel snel tegen grote moeilijkheden aan toen hij een gambietpion met alle geweld probeerde te behouden. De partij duurde daarna niet lang meer.

Van de partij Gerard-Alfred heb ik niets gezien en ook na afloop niet iets gehoord. Gezien de uitslag hierboven heeft Alfred het niet gered, maar wellicht heeft hij er wel iets van opgestoken voor later. Hij heeft nog de tijd!

Zeer binnenkort de nieuwe stand!

Donderdag 26 maart speelt, zoals al eerder gemeld, Ten Boer in Hoogezand (7e ronde in de 1e klasse A). De tussenstand is 1 - 1. HSP is koploper, Ten Boer is 3e met één punt minder dan DAC (Delfzijl). Een verslag van deze ontmoeting volgt binnenkort op Alberts SchaakBlog.

Geen opmerkingen: