woensdag, april 01, 2009

Clubcompetitie Ten Boer: ronde 28


Dinsdagavond 31 maart 2009: ronde 28 in de onderlinge competitie:

Alfred Rodenboog (w) - Free Blok: ½ - ½
Erik Stam (w) - Harm Buter: ½ - ½
Ad Mertens (w) - Marten Berends: 0 - 1
Gerard Zijlema (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Albert Prins (w) - Wopko Dijkema: 1 - 0
Roelof Kroon (w) - Piet Beetsma: 1- 0

Afwezig waren Jan Pilon en Baudewijn Michel; Wim van Dijken had een SN.

Alfred en Free maakten er remise van, ook al had Free, als Albert het juist heeft gezien, in het eindspel een winststelling in handen. Er moet bij zwart nog iets zijn misgegaan.

Ook de partij tussen Erik en Harm eindigde onbeslist, ondanks de kreten van wanhoop en vertwijfeling die op gezette momenten uit hun kelen opstegen. Maar ja, bij wanhoop aan weerskanten kan het natuurlijk toch mooi remise worden.

Martens bleef Ad de baas en hetzelfde kan worden gezegd van Klaas en Gerard. Toen ik bij hun bord een kijkje nam, had Klaas een pion meer in het eindspel, dat hij langzaam maar zeker tot winst voerde.

Albert won tegen Wopko eveneens een pion, maar zoals dat vaak gaat bij stukwinst ging een en ander gepaard met een lichte achterstand in ontwikkeling. Klaas had later de indruk dat Wopko een grote kans op voordeel miste, maar dat bleek bij nader onderzoek na de partij niet te kloppen. Na de rochade te hebben uitgevoerd, stond wit er goed voor en toen zwart even later dacht een pion terug te winnen, vergiste hij zich en schoot er een stuk tegen een pion bij in. Hij verdedigde zich daarna nog taai, maar moest tenslotte toch opgeven.

Roelof (gelukkig was hij weer van de partij) speelde tegen Piet een partij waarin zwart het met de Russische verdediging probeerde, maar op den duur het hoofd niet boven water kon houden. Wit verzekerde zich van twee vrijpionnen (heb ik niet zelf gezien, maar later van Klaas 'aan de bar' gehoord) waarna het verder niet moeilijk meer was.

Een dezer dagen volgt de nieuwe stand!

Geen opmerkingen: