maandag, april 20, 2009

Eén na laatste ronde voor Ten Boer 1; laatste ronde voor Ten Boer 2


Dinsdagavond 21 april spelen het 1e en 2e team van Ten Boer gelijktijdig een thuiswedstrijd. Voor Ten Boer 1 is het de op één na laatste ronde en voor ons tweede de laatste.

In de 1e klasse A staat TB 1 op de 3e plaats met 9 wedstrijdpunten. HSP (14 punten) zal hier waarschijnlijk kampioen worden, maar dan moet wel morgenavond van Middelstum worden gewonnen. Dat laatste team kan misschien voor een verrassing zorgen, je weet het maar niet. In het geval HSP niet wint, kan DAC (12 punten) profiteren door bij winst dichterbij of zelfs op gelijke hoogte te komen. En of het zo moet zijn: in de laatste (gemeenschappelijke) ronde in Haren, volgende maand, spelen HSP en DAC tegen elkaar. Gezien het aantal bordpunten van beide teams, zal DAC dan moeten winnen om de kampioensschaal binnen te halen. Ten Boer 1 zou, om zich bij de bovenste drie te handhaven, voor de winst moeten gaan tegen Haren 4.

In deze afdeling ziet het er voor Eelde-Paterswolde (1 punt) somber uit: beide resterende wedstrijden moeten in ieder geval worden gewonnen om niet te degraderen en dan nog is de club afhankelijk van wat Veendam en Lewenborg (4 punten) doen.

Het 2e team van Ten Boer, dat zo goed aan de competitie begon, heeft daarna helaas niet meer van zich laten horen en staat op de laatste plaats in klasse 3B, met 2 punten. Ook Roden 3, waarvan in het begin werd gewonnen, heeft 2 punten, dus als TB 2 weer eens zou verrassen met een zege, kan de rode lantaarn op het laatste nippertje worden overgedragen. Hier staat DAC 2 bovenaan met 10 wedstrijdpunten, op de hielen gezeten door drie teams met 8.

Hoe dan ook: dat het maar een aardige en spannende schaakavond mag worden!

Geen opmerkingen: