woensdag, april 08, 2009

SC Ten Boer: 29e ronde clubcompetitie

Gisteravond vond de 29e ronde plaats van de onderlinge competitie. Toen de stofwolken optrokken, kwamen langzaam maar zeker de volgende uitslagen in beeld:

Klaas Dijkhuizen (w) - Piet Beetsma: 1 - 0
Marten Berends (w) - Albert Prins: ½ - ½
Wopko Dijkema (w) - Gerard Zijlema: 0 - 1
Alfred Rodenboog (w) - Harm Buter: 0 - 1
Free Blok (w) - Ad Mertens: 0 - 1

Nog voor mijn tegenstander (Marten) binnen was, werd Free al door een bloeddorstige Ad mat gezet. Alfred kon het niet bolwerken tegen Harm en Wopko verloor van Gerard, al had eerstgenoemde zich in het eindspel veel sterker kunnen verdedigen dan hij deed. Klaas bleef de meerdere over Piet, toen hij in het middenspel enkele subtiele manoeuvres doervoerde.

En dan natuurlijk die Albert weer. Hij had, om uiteindelijk dit seizoen op de derde plaats te eindigen, goede zaken kunnen doen door van Marten te winnen. Eerst leek het daar niet erg op, omdat de witspeler na een iets minder sterke openingsfase enkele gevaarlijke zetten deed (voor zwart dan). Albert overleefde die echter en kwam toen beter te staan. Hij won een pion en het had er alle schijn van dat hij de rochade van wit onmogelijk kon gaan maken. Precies op dat moment zag hij een spook op het bord (dat heb je ervan als je vroeger (te)veel griezelverhalen hebt gelezen) en hoorde zichzelf tot zijn schrik weer eens ten onrechte remise aanbieden. Wit nam het met beide handen aan met de kreet: "Dan ben ik ook eens een avond vroeg thuis". Zwart bleef met enige spijt achter, want nu wordt de slotfase van de competitie nog iets spannender dan misschien nodig was geweest. Hoeveel spanning kan een mens, sorry, een schaker, verdragen?

Afwezig waren op deze avond: Erik Stam, Baudewijn Michel, Jan Pilon, Wim van Dijken en Roelof Kroon. Een dezer dagen de nieuwe stand in de altijd boeiende competitie van Schaakclub Ten Boer!

P.S. Alberts SchaakBlog heeft nog geen oplossing ontvangen op opgave 182 (van 5 april). Zo moeilijk is die nou ook weer niet!? Kom op schakers, even vijf minuten er tegenaan!

Geen opmerkingen: