woensdag, september 30, 2009

Winst voor SC Ten Boer in derby tegen SV Bedum: stand na vier ontmoetingen: 2 - 2


In de vierde derby (buiten de reguliere competitie om) tussen de schaakclubs van Ten Boer en Bedum is gisteravond door eerstgenoemde club de totale stand op 2-2 gebracht. In 2006 en 2007 won Bedum, vorig jaar en deze keer ging Ten Boer met de overwinning strijken.

Met tien man (vergelijk dat eens met 2006, toen in totaal bijna 60 schakers (jeugd en volwassenen) meededen (!), reisden we af naar Bedum. Na een hartelijke ontvangst werd het menens en werden de klokken aangezet. Ieder had 35 minuten voor een partij en de wedstrijd bestond uit twee ronden. In de ongelukkige omstandigheid dat dat Bedum meer spelers had dan Ten Boer werd voorzien door aan de borden 6 t/m 9 de verliezende Bedumers in de tweede ronde door clubgenoten te vervangen.

Ziehier de uitslagen, met steeds de schakers uit Bedum eerst genoemd:

Ronden 1 en 2:

Bakker - Kroon: 0 - 1 ; ½ - ½
Schuit - Dijkhuizen: 0 - 1 ; 0 - 1
Smit - Prins: 0 - 1 ; ½ - ½
Wever - Pilon: 1 - 0 ; 0 - 1
Valkema - Beetsma: 0 - 1 ; ½ - ½
Peterson - Berends: 0 - 1 ; Van den Berg - Berends: ½ - ½
Kruidhof - Zijlema: 0 - 1 ; Klugkist - Zijlema: 0 - 1
De Vries - Dijkema: 0 - 1 ; Van Heumen - Dijkema: 1 - 0
Renkema - Buter: 0 - 1 ; Kruize - Buter: 0 - 1
Kroeske - Blok: 1 - 0 ; 0 - 1

Een riante overwinning derhalve voor Ten Boer: 8 - 2 in de eerste ronde, 7-3 in de tweede, ofwel 15-5.
Aan het eind van de avond reikte Alex van den Berg met (ondanks de nederlaag) veel gevoel voor humor de beker uit aan Ten Boer. Aangezien schaker Albert zijn fototoestel had vergeten, kon deze gebeurtenis helaas niet op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

Daarna werd de thuisreis weer aanvaard. Via een omweg, wegens een wegafzetting bij St. Annen, reed Klaas met vaste hand over de smalle weg richting Thesinge, daarbij voortdurend geplaagd door overstekende kikkers en ten onrechte voorrang nemende katten (al dan niet in de achtervolging) en muizen, die gelukkig, voor zover tenminste waar te nemen vanuit de auto, allemaal nog juist het vege lijf wisten te redden.
Je kunt autorijden of je kunt het niet, zullen we maar zeggen.

Weer bij het Buurhoes aangekomen, gingen bestuurder Klaas en de samensteller van dit weblog zich nog te buiten aan een bier en daarna was alweer een geslaagde dag tot een einde gekomen.

Geen opmerkingen: