donderdag, november 26, 2009

Schoolschaakkampioenschap Bedum en Ten Boer

Op woensdagmiddag 25 november werd in Bedum het kampioenschap schaken voor scholen uit Bedum en Ten Boer gespeeld. Jeugdleider Roelof Kroon begeleidde de deelnemers uit Ten Boer en bericht het volgende:

Vanmiddag ben ik naar het schoolschaakkampioenschap voor de gemeentes Bedum en Ten Boer geweest. Het was weer een leuke happening met 63 (!) kinderen. Door computerproblemen en een voetbalclinic met FC Groningen in Ten Boer konden slechts 6 van de 7 ronden gespeeld worden. Hierdoor ontstond een wat onevenwichtige verdeling. Bepaalde toppers hebben niet tegen elkaar kunnen spelen.

Scholen

De Walfridus werd afgetekend kampioen. Of misschien moet ik zeggen de families Van Pijkeren en Nissink. Ze haalden 19 punten: de gebroeders Nissink 9 punt en het koningskoppel Van Pijkeren 10 punt. Op bescheiden afstand volgde het eerste team van de Fontein met 17,5 punt vlak daarna gevolgd door de Klaas Schilderschool die 17 punten had. De Huifkar werd 4de met 16 punt. Daarna volgde het tweede team van de Walfridus.
De eerste drie teams mogen meedoen aan de schoolkampioenschappen van de provincie. Dus naast de Walfridus uit Bedum ook de Fontein uit Ten Boer.

Individueel

Guus won het toernooi. En ook afgetekend. Hij speelde 1 keer remise in de eerste ronde, maar dat kwam doordat een gewonnen stelling in de 1ste ronde als remise werd gearbitreerd. Daardoor moest hij in de achtervolging. In de 5de ronde won hij van de ongeslagen Finn, waarna hij samen met Ivo en Sjors Nissink op de 1ste plaats stond. Ivo verloor in de laatste ronde van Emiel ter Veen en doordat Guus van Sjors won was hij ongedeeld 1ste. Wel mooi want de organisatie zat wel een beetje in over de situatie dat men meerdere koplopers zou hebben na 6 ronden, die niet tegen elkaar zouden hebben gespeeld. Finn werd achter Emiel 3de, terwijl zijn zus Dalarna 4de werd.

Individueel winnaaar: Guus (Ten Boer)