woensdag, januari 27, 2010

Clubcompetitie Ten Boer: ronde 19

In de 19e ronde van de onderlinge competitie van SC Ten Boer werden gisteravond zes partijen gespeeld. Free Blok en Anna Bruijn waren afwezig, Jan Pilon had een SN, maar kwam toch opdagen om het strijdgewoel met eigen ogen te aanschouwen. De ware instelling!

Piet Beetsma (w) - Roelof Kroon: 0 - 1
Klaas Dijkhuizen (w) - Albert Prins: ½ - ½
Harm Buter (w) - Boudewijn Michel: 1 - 0
Marten Berends (w) - Alfred Rodenboog: 1 - 0
Wim van Dijken (w) - Gerard Zijlema: 0 - 1
Ad Mertens (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1

Piet wist de strijd geruime tijd gaande te houden, maar werd in het lichte stukken en pionneneindspel door Roelof beheerst weggetikt.

Harm gaf bij het ingaan van het eindspel tegen Boudewijn onnodig een pion weg en keek daarna tegen een verloren stelling aan. Het is dan voor de op winst staande partij (Boudewijn) zaak om behoedzaam met die kleine voorsprong om te gaan. Aanvankelijk lukte dat nog wel en langzaam maar zeker leek hij te gaan winnen. Toen moet hij op een gegeven moment in de fout zijn gegaan, want toen ik weer keek stond de witte koning ineens tussen de zwarte pionnen, met de zwarte koning op afstand en was het afgelopen met de opmars. Iets te vlot opgelopen dus! Het eind van het liedje was dat Harm het volle punt opeiste.

Klaas was tegen Albert ongetwijfeld van plan een winstpunt te scoren, maar dat viel wat tegen. In het middenspel stond hij wat beter, maar dat veranderde toen de zwarte dame ineens majestueus en in al haar heerlijke glorie in de witte stelling een bezoekje kwam afleggen. Zwart bood toen ook remise aan, wat wit na enig denkwerk afsloeg onder de beroemde kreet: "De dood of de gladiolen". Uiteindelijk werd het geen van tweeën, want ondanks dat zwart na enig afruilen in een viertoreneindspel een pion voorstond, nam Albert nog steeds met remise genoegen en kwam er een zetherhaling op het bord.

Van de overige partijen heeft de wedstrijdleider geen kennis genomen: hij beperkte zich tot het rechter rijtje, om in voetbaltermen te spreken.

*******************

Op deze laatste zinsnede kwam commentaar van Roelof Kroon (SC Ten Boer). Hij meldde:

Blijkbaar andere voetbalrijtjes dan bij ons thuis. Daar staan de toppers links. Roelof, 27 januari 2010 13:57.

Antwoord van Alberts SchaakBlog: De vermelding 'rechter rijtje' had geen betrekking op toppers of geen-toppers! Het was een volstrekt neutrale benoeming van de drie partijen aan Alberts kant van het speellokaal. Desalniettemin dank voor deze toch wel snedige en niet mis te verstane opmerking!

1 opmerking:

Anoniem zei

Blijkbaar andere voetbalrijtjes dan bij ons thuis. Daar staan de toppers links.

Roelof