woensdag, februari 24, 2010

MIEN-bokaal 2010

Eindelijk was het dan zover: het traditionele jaarlijkse snelschaaktoernooi om de Mien-bokaal, aanvankelijk gepland in begin januari en alvast voorgeproefd op 22 december 2009, vond gisteravond alsnog plaats. Eind december waren er twaalf deelnemers en gezien het feit dat er nu meer jeugdleden werden verwacht, gingen de gedachten al uit naar het spelen in twee groepen, omdat het anders voor de jeugd wel eens te laat zou kunnen worden.

Maar wat geschiedt... het aantal deelnemers viel (maar dat lag bepaald niet aan de jeugdschakers die met Dalarna en Finn van Pijkeren, Roëll de Vos, Rowan Boer en Alfred Rodenboog ruim vertegenwoordigd waren) tegen, omdat maar liefst zes afzeggingen binnendruppelden.

We besloten dus toch maar in één groep te spelen en startten weer met twaalf schakers. Albert had besloten om de zieke Baudewijn als wedstrijdleider te vervangen en, om de handen in die hoedanigheid meer vrij te hebben, met de gedachte gespeeld om dan zelf niet mee te schaken. Voor het toernooibegin ving hij echter van zijn vele fans zoveel kreten op in de richting van toch meedoen, dat hij met de hand over het hart streek: dan maar geen rust tussen de ronden!

Naarmate het toernooi vorderde werd duidelijk dat Roelof en Klaas weer bovenaan zouden eindigen en dat gebeurde dan ook. De rest van het veld, wat de senioren betreft, eindigde min of meer zo als bij vorige gelegenheden. Bij de jeugd deed Alfred het heel goed met 5 punten, terwijl Roëll en Finn met 3,5 punt ook behoorlijk meededen. Rowan behaalde 2,5 punt en Dalarna maakte op mij de indruk erg aan het tempo te moeten wennen.

De eindstand:

1. Roelof Kroon 11 uit 11 (wint de bokaal)
2. Klaas Dijkhuizen 10
3. Jan Pilon 8
4. Piet Beetsma 7,5
5. Albert Prins 7
6. Alfred Rodenboog 5
7-8. Marten Berends en Gerard Zijlema 4
9-10. Finn van Pijkeren en Roëll de Vos 3,5
11. Rowan Boer 2,5
12. Dalarna van Pijkeren 0

Na de wedstrijd was het aangename uitkiezen van ieders prijs (uit de zelf meegenomen aardigheidjes) aan de beurt, waarbij Albert een notitieboekje getiteld My 99 memorable games ten deel viel. Hij slaakte hierbij nog de verzuchting dat hij vurig hoopte in de nabije(?) toekomst nog zoveel partijen bijelkaar te kunnen sprokkelen die voor een plaats in het boekje in aanmerking komen...

Nog even een consumptie aan de bar van het Buurhoes, huiveren om de gemiste gouden plak van Sven, en het geslaagde Mien-bokaaltoernooi lag weer achter ons. Nieuwe kansen in januari 2011!

Geen opmerkingen: