zondag, maart 07, 2010

De Fontein slaat goed figuur op provinciaal Groninger schoolschaakkampioenschap


Roelof Kroon (jeugdschaakleider van SC Ten Boer) bericht:

De Fontein uit Ten Boer heeft zaterdag (6 maart) een buitengewoon knappe prestatie geleverd op het schoolschaakkampioenschap van de provincie Groningen. De schakers zijn gedeeld 3de geworden samen met De Springplank uit Leek. Helaas werden ze op bordpunten 4de, waardoor ze wel met een beker naar huis gingen, maar net niet mee mogen doen aan de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap. De Walfridus met Finn en Dalarna van Pijkeren in de gelederen werden gedeeld 5de.

Zaterdagmiddag vanaf 1 uur werd in Groningen door 24 scholen gestreden om de beste 3 plaatsen. Al snel werd duidelijk dat De Borgstee uit Grijpskerk kampioen zou worden. Verder speelde de Dom Helder Camara school erg sterk. Het team van de Fontein speelde met Guus Kuipers, Robert Dijkhuizen, Patrick Doornenbal, Gerben Mulder en Lars van Ockenburg.

Het ging erg goed. Bij het ingaan van de laatste ronde stond De Fontein zelfs 2de. Maar in de laatste ronde moest tegen de toen al kampioen (de Borgstee) gespeeld worden. Er waren grote kansen om een gelijk spel te halen tegen de school die nog geen wedstrijdpunt had verspeeld, maar uiteindelijk verloor de Fontein met 1,5-2,5, ondanks een overwinning van Gerben in de langst durende partij van het toernooi. Vooral Patrick, Robert en Gerben scoorden goed. Guus speelde op bord 1 tegen de regionale toppers prima en haalde 3 punten.


Ook de Walfridus met Finn en Dalarna van Pijkeren de de gebroeders Van Nissen deden het heel goed. Lange tijd stonden ze boven de Fontein en speelden ze ook tegen de topscholen. Een verlies in de voorlaatste ronde wierp ze iets terug, maar gedeeld 5de met dit jonge team belooft veel voor de komende 2 jaar. Finn en Dalarna scoorden beiden 5 uit 7.

Tenslotte deed Robin Bruins van onze club mee bij De Zaaier (Delfzijl). Deze school werd gedeeld 13de.

Eindstand:
1. Borgstee (Grijpskerk) 14 matchpunten en 23 bordpunten
2. Dom Helder Camara (Groningen) 11 matchpunten en 17 bordpunten
3. De Springplank (Leek) 9 matchpunten en 18 bordpunten
4. De Fontein 9 matchpunten en 16,5 bordpunten
gedeeld 5de o.a. Sint Walfridus en Dr. K Schilderschool uit Bedum met 8 matchpunten.


Geen opmerkingen: