woensdag, maart 17, 2010

Remise voor Ten Boer 2 + ronde 25 in clubcompetitie


Ten Boer 2 trad gisteravond alsnog aan in het ondertussen licht emotioneel beladen duel tegen Haren 7, waarover al (te)veel op dit weblog is gezet. Het resultaat:

SC Ten Boer 2 - SC Haren 7: 2 - 2

1. Harm Buter (z)(1450) - R. Bosscher (w)(?): 1 - 0
2. Wopko Dijkema (w)(1424) - W. Giesesteijn (z)(1500): 0 - 1
3. Wim van Dijken (z)(1422) - J. Hiemstra (w)(1266): 1 - 0
4. Alfred Rodenboog (w)(1125) - K. Duisterwinkel (z)(1190): 0 - 1

De tegenstander van Harm moet bepaald zijn avond niet gehad hebben, want in het middenspel vielen de stukken onze man als rijpe appels in de schoot, met als (anti)climax een soort zelfmatconstructie van de kant van wit.

Wopko raakte materiaal kwijt en stond op een geven moment een dame tegen een toren achter. Het was toen voor zwart een eenvoudige opgave, vooral toen wit nog meer houtjes cadeau begon te doen.

Wim speelde een goede partij. Aanvankelijk had ik het idee dat hij iets minder stond, maar hij wist het tij te keren en kon tenslotte belissende tikken uitdelen via aardig combinatiespel.

Alfred deed het in het begin van zijn allereerste(!) NOSBO-partij goed en stond in het middenspel iets beter. Toen liet hij echter een niet zo sterke pionzet volgen en overkwam hem ook een foutief terugnemen met een loper. Zwart antwoordde hierop niet op zijn allersterkst, maar wel goed genoeg voor een uiteindelijk gewonnen pionneneindspel.

***************************************

In de 25e ronde van de onderlinge competitie werden de volgende partijen gespeeld, na een wat ongebruikelijke manier van indeling, maar dit terzijde:

Ad Mertens (w) - Roelof Kroon: 0 - 1
Piet Beetsma (w) - Albert Prins: 0,5 - 0,5
Baudewijn Michel (w) - Free Blok: 1 - 0
Marten Berends (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1

Afwezig waren Anna Bruijn, Jan Pilon en Gerard Zijlema.


Aan het eind van de week de nieuwe stand.


Geen opmerkingen: