woensdag, maart 31, 2010

Ronde 27 clubcompetitie Ten Boer

De uitslagen in de 27e ronde van de onderlinge competitie van Schaakclub Ten Boer:

Roelof Kroon (w) - Piet Beetsma: 1 - 0
Klaas Dijkhuizen (w) - Baudewijn Michel: 1 - 0
Albert Prins (w) - Jan Pilon: ½ - ½
Harm Buter (w) - Alfred Rodenboog: 1 - 0
Wim van Dijken (w) - Anna Bruyn: 1 - 0
Wopko Dijkema (w) - Marten Berends: 0 - 1
Free Blok (w) - Ad Mertens: 0 - 1

Afwezig was Gerard Zijlema.

Het maximale aantal partijen (zeven) werd op deze avond afgewikkeld.
Van Roelof - Piet en Free - Ad heb ik niets gezien, dus ik kan daar helaas ook bijzonder weinig over zeggen.
Baudewijn raakte, als ik het goed heb meegekregen, tegen Klaas in het middenspel de grip op de stelling kwijt en werd uitgeteld.
Harm kwam tegen Alfred al vrij snel op een voorsprong in materiaal die uitgroeide tot twee stukken, waarna laatstgenoemde het niet meer zag zitten.
Anna bereikte tegen Wim een gewonnen stelling, maar verloor alsnog. Jammer!
Wopko verdedigde zich taai tegen Marten, maar moest uiteindelijk zwichten, nadat hij op een acherstand van twee 'kwallen' was gekomen. Een van onze leden mailt verontrust hoe deze uitslag mogelijk was, aangezien hij had waargenomen dat Wopko een stuk voorsprong had. Allemaal best mogelijk, maar ieder weet dat op het schaakbord van alles mogelijk is. Ik ben bang dat Wopko later op deze avond in een vrijgevige bui verkeerde!
En dan Albert tegen Jan! Eerstgenoemde weigerde op gegeven moment remise, offerde kort daarna een stuk(!) voor een kansrijk vervolg, dat er inderdaad aan zat te komen en.... bood toen toen zelf remise aan, terwijl zijn tegenstander ook nog in tijdnood zou zijn gekomen, als hij het al niet was. Angst.... Hoe ongrijpbaar is toch de gedachtenwereld van de schaker!

In ieder geval voor de volgende ronde volgt de nieuwe (tussen)stand op Alberts SchaakBlog!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe zat dat met de partij van Wopko tegen Martin? De omscrijving van de oorzak van Wopko's nederlaag is me niet duidelijk. Toen ik de laatste keer keek stond Wopko nog een stuk voor.