maandag, april 19, 2010

Nogmaals Finn van Pijkeren

Finn van Pijkeren (midden rechts) bezig aan een succesvol toernooi

Hieronder een klein verslag van de NOSBO-pupillendag, waar Finn van Pijkeren, jeugdlid van SC Ten Boer, zo'n mooi resultaat behaalde (zie ook de bijdrage van gisteren, zondag 18 april). Het is van de hand van Monique Baas. Op de website van de NOSBO (http://www.nosbo.nl/) is overigens onder Nieuws nog meer over het toernooi te vinden, onder de titel Drie nieuwe kampioenen op NOSBO-pupillendag.

Afgelopen zaterdag deed Finn mee met het NOSBO pupillenkampioenschap in de categorie F (geboren in 2001).
Met 12 andere kinderen streed hij om de eerste drie plaatsen die recht gaven op deelname aan het NK voor F-pupillen. Dit leverde toch wel enige spanning op. Er werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem met 7 ronden.
Finn won de eerste 3 partijen. In de vierde partij moest hij tegen Hugo van der Molen, een jongen met ongeveer dezelfde rating als Finn. Vorige week in Delfzijl won Finn nog van Hugo maar nu moest Finn het onderspit delven. In de vijfde partij was Jan van Reijendam zijn tegenstander. Het werd een goede partij die resulteerde in een remise. Jan zou uiteindelijk eerste worden. De zesde partij leek gewonnen maar Finn zag helaas een pat-stelling over het hoofd wat een onnodige remise opleverde. Maar met een overwinning in de laatste partij werd de derde plaats veilig gesteld en mag Finn op 19 juni meedoen aan het NK voor F-pupillen in Oosterhout.

Geen opmerkingen: