woensdag, april 28, 2010

SC Ten Boer: ronde 31

Uitslagen in de 31e ronde van de onderlinge competitie van SC Ten Boer:

Albert Prins (w) - Roelof Kroon: 0 - 1
Jan Pilon (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Piet Beetsma (w) - Gerard Zijlema: 1 - 0
Wopko Dijkema (w) - Wim van Dijken: 1 - 0
Alfred Rodenboog (w) - Free Blok: 1 - 0

Ad Mertens moest een ronde overslaan (SN) en Anna Bruijn, Marten Berends, Harm Buter en Baudewijn Michel hadden afgezegd.

Tegen Roelof liet Albert iets te snel de paniek over zich heen komen en hij offerde een stuk tegen een pion, toen een loper ingesloten dreigde te worden. Het leverde hem wel enige tijd het initiatief op, omdat de zwarte stukken in die fase niet allemaal meededen. Toen zwart evenwel dit probleem langzaam maar zeker oploste, was de strijd ook zo ongeveer gedaan. Wit kreeg nog een tweede pion voor zijn stuk, maar zag zich toch gedwongen zich gewonnen te geven.

Klaas won van Jan in een aardige partij. Een pionnenmeerderheid op de damevleugel gaf zwart uiteindelijk de gelegenheid door te stomen in het eindspel.

Piet versloeg Gerard door middel van een 'petite combinaison'. Gerard speelde onvoorzichtig g7-g6, terwijl er ook een zwart paard geheel onbeschermd op c3 stond. Na een afruil op c6 zette wit zijn dame op d4 en het was gebeurd: zowel paard c3 als toren h8 zagen zich het pistool op de borst geplaatst.

Wopko smaakte weer eens het zoet der overwinning door Wim te kloppen. Van deze partij heb ik niets gezien, dus ik doe er verder het zwijgen toe.

Alfred tenslotte maakte min of meer korte metten met Free, die toen ik even kwam kijken al twee stukken achterstond in het eindspel.

Nog drie ronden te gaan in deze competitie. Al geruime tijd is duidelijk wie 1 en 2 gaan worden, namelijk Roelof en Klaas. Voor de 3e plaats is de strijd nog gaande tussen Jan en Albert, terwijl Piet zich door zijn laatste overwinning ook weer aan het front heeft gemeld. Dit drietal zal in ieder geval de plaatsen 3, 4 en 5 gaan bezetten. Wat de overige plaatsen betreft, is nog verschuiving mogelijk.

Geen opmerkingen: