woensdag, mei 19, 2010

Slot clubcompetitie Ten Boer: 4e plaats voor Jan Pilon

Gisteravond werd de 34e en laatste ronde gespeeld in de onderlinge competitie (2009-2010) van Schaakclub Ten Boer.

De uitslagen waren als volgt:

Roelof Kroon (w) - Gerard Zijlema: 1 - 0
Marten Berends (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Baudewijn Michel (w) - Albert Prins: ½ - ½
Jan Pilon (w) - Piet Beetsma: 1 - 0
Alfred Rodenboog (w) - Wim van Dijken: ½ - ½
Ad Mertens (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1
Anna Bruijn (w) - Free Blok: ½ - ½

Afwezig: Harm Buter.

Roelof liet er geen twijfel over bestaan wie dit seizoen de beste is en hij versloeg Gerard in een flitsende partij.

Klaas bevestigde ook zijn tweede plaats door met zwart tegen Marten de witte stukken weinig rust te gunnen; op het laatst verkeerde wit vrijwel in zetdwang met nog een bord vol stukken.

Albert had tegen Baudewijn aavankelijk het beste van het spel, maar aarzelde omtrent de verdere strategie. Toen ging het zoals het in die omstandigheden vaak gaat: het voordeel verwaterde en in het eindspel met pionnen en ieder de dame en een paard, kwam men remise overeen.

Remise was ook het resultaat bij Anna-Free en Alfred-Wim. De beide jeugdspelers hebben zich dit seizoen goed geweerd. Misschien in de clubcompetitie 2010-2011 nog een schepje er bovenop?

Een spannende partij werd gespeeld tussen Jan en Piet, waarbij de 4e plek op de ranglijst te behalen viel. Daarbij moest Jan winnen, omdat hij, sinds de vorige ronde, een kleine achterstand had opgelopen. Iets meer belangstelling van de overige clubleden, waarvan waarschijnlijk een deel al thuis onder de wol lag (het zij hen vergeven) en een ander deel aan de bar pilsjes stond in te nemen (hen bedoel ik met name), was naar de mening van de wedstrijdleider bij dit treffen wel aardig geweest.
Hoe het ook zij, Jan weigerde in het middenspel remise en zette door. De tijdnoodfase kwam in zicht en hier wist Jan beter mee om te gaan dan zijn tegenstander, hoewel hij aanvankelijk minder tijd had. Kort voor de eerste tijdcontrole ging zwart in de fout door onnodig een loper in te leveren en even daarna wist Jan, via een torenoffer, mat te forceren. De 4e plaats was hiermee bereikt, waarmee gefeliciteerd!

Wopko slaagde erin het seizoen met winst af te sluiten, door Ad, net terug van een zonnige vakantie, meteen weer met de genadeloze schaakwereld te confronteren

Waarschijnlijk in het komend weekend de uiteindelijke ranglijst op Alberts SchaakBlog!

Geen opmerkingen: