maandag, juni 21, 2010

Verslag deelname Finn aan NK schaken voor pupillen

Opname van de speelzaal in Oosterhout: Finn zit achteraan in het midden

Jeugdlid van SC Ten Boer Finn van Pijkeren deed afgelopen zaterdag mee aan het NK schaken voor pupillen in Oosterhout (N-B). Zijn moeder was zo vriendelijk Alberts SchaakBlog het volgende verslagje te mailen:

Afgelopen zaterdag heeft Finn aan het NK voor F-pupillen meegedaan. Hij had er heel veel zin in maar was jammer genoeg niet geheel fit ivm met ziekte de dagen ervoor.

Het toernooi werd gehouden in Oosterhout (NB). De schaakruimte bleek verre van optimaal te zijn. Een veel te kleine donkere discoruimte met een hele bedompte lucht. Eigenlijk een NK onwaardige ruimte. De kinderen hoorde je gelukkig niet klagen, maar de vele meegereisde ouders en begeleiders wel.
In de eerste ronde moest Finn tegen een jongen met een rating van 1390. Finn hield het lang vol maar moest tenslotte het onderspit delven. De tweede ronde werd gemakkelijk gewonnen waarna hij in de derde ronde wederom tegen een "zware" jongen moest. Deze partij werd naar verwachting verloren.
De vierde partij werd pas na de middagpauze geschaakt wat inhield dat er 1,5 uur gewacht moest worden. Wel erg lang. Deze vierde partij werd helaas (onnodig) verloren. Het zelfvertrouwen was een beetje zoek. Gelukkig werd de vijfde partij remise en de zesde partij gewonnen. De laatste partij werd wederom onnodig verloren.
Eindresultaat was een 40e plaats met 2,5 uit 7. Een prima resultaat voor een eerste deelname aan zo'n groot en spannend toernooi.

Dat het spannend en vermoeiend was geweest bleek wel uit het feit dat Finn al bij het uitrijden van Oosterhout op de achterbank van de auto in slaap viel en pas bij ons op het erf thuis weer wakker werd. Maar hij is wel een hele ervaring rijker.

Monique Baas

Geen opmerkingen: