vrijdag, september 10, 2010

Start seizoen 2010 - 2011

7 september 2010: het begin van het nieuwe seizoen en de 1e ronde in de onderlinge competitie. De jaarvergadering van vorige week (inplaats van eind mei) maakte dat het na lange tijd elkaar weerzien dit jaar iets rustiger kon verlopen. Wedstrijdleider Albert leek het wel een goed idee om om 19.15 al op de club aanwezig te zijn, in verband met klaarzetten van een en ander en... de drie nieuwe deelnemers aan de titelstrijd eventueel 'op te vangen'. Dat bleek een goed idee want ruim voor 19.30 waren ze er al: de jeugdleden Wouter Grömmel en Steffan Vlaswinkel en, zoals ook al eerder aangekondigd: de vader van jeugdlid Johanna Voorham, Jaco.

Kort daarna kwamen ook de anderen het speellokaal binnen en namen de geanimeerde gesprekken een aanvang. Tussen de bedrijven door presenteerde Albert gewoontegetrouw de overbekende lootjes voor het opmaken van de allereerste ranglijst.

Het resultaat van die loting was als volgt:

1. Ad Mertens; 2. Roelof Kroon; 3. Wouter Grömmel; 4. Albert Prins; 5. Jaco Voorham; 6. Piet Beetsma; 7. Klaas Dijkhuizen; 8. Gerard Zijlema; 9. Alfred Rodenboog; 10. Harm Buter; 11. Anna Bruijn, 12. Steffan Vlaswinkel; 13. Marten Berends; 14. Wopko Dijkema; 15. Free Blok; 16. Jan Pilon; 17. Wim van Dijken.

Nog wat uitleg hier en een mededeling daar en de clubcompetitie 2010-2011 vertrok uit de starblokken. Drie partijen, die van Steffan, Alfred en Wouter werden in het speciale jeugdtempo gespeeld.

De uitslagen:

Ad Mertens (w) - Roelof Kroon: 0 - 1
Wouter Grömmel (w) - Albert Prins: 0 - 1
Jaco Voorham (w) - Piet Beetsma: 0 - 1
Klaas Dijkhuizen (w) - Gerard Zijlema: ½ - ½
Alfred Rodenboog (w) - Harm Buter: ½ - ½
Steffan Vlaswinkel (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1
Free Blok (w) - Jan Pilon: 0 - 1

Afwezig waren Anna Bruijn en Marten Berends. Wim van Dijken had het eerste SN.

Roelof kon zijn partij tegen Ad al in het middenspel met fraai uitgevoerd positiespel en dito combinaties in winst omzetten.

Wouter verdedigde zich tegen Albert heel behoorlijk maar maakte toch enkele foutjes en wat belangrijker was: hij stelde de rochade te lang uit, wat stukverlies betekende en uiteindelijk verlies van de partij.

Jaco speelde goed en bleek niet bepaald een beginneling te zijn. Voor Piet, toch een doorgewinterde partijspeler, was het alle hens aan dek. Pas tegen het eindspel kon zwart definitief doorstoten en het volle punt binnenhalen. Het is duidelijk dat Jaco een aanwinst voor de club kan betekenen!

De eerste verrassing van het fonkelnieuwe seizoen was de partij tussen Klaas en Gerard. Laatstgenoemde die we helaas meteen weer een paar weken moeten missen, verdedigde zich meer dan taai en had in het eindspel zelfs de winst voor het grijpen. Edoch... hij greep mis, maar Klaas die de zaak nog steeds niet helemaal vertrouwde en bovendien nog ongeveer vijf minuten op de klok had, bood remise aan, wat zwart accepteerde.

Alfred speelde remise tegen Harm en Steffan speelde goed tegen Wopko, maar moest toch uiteindelijk zwichten. Voor Wopko niet direct een walk-over!

Jan tenslotte behaalde ook een overwinning en wel op Free, die wat te gul met zijn dure hout omsprong.

Aanstaand weekend de stand na 1 ronde!

Geen opmerkingen: