maandag, november 29, 2010

Grand Prix toernooi in Haren: jeugdschakers SC Ten Boer succesvol
Enkele Ten Boerster jeugdschakers die in de prijzen vielen: op de bovenste foto Robin en Koen (groep E); middelste foto midden: Dalarna (groep F); onderste foto rechts Lars (groep H). [Foto's met dank overgenomen van de website van Schaakclub Haren]

Van secretaris en aankomend jeugdleider Jan Pilon ontving Alberts SchaakBlog alweer een verslag (waar blijft de tijd?) van een Grand Prix Jeugdschaaktoernooi, dit keer in Haren. We geven hem graag het woord:

Op zaterdag 27 november vond het derde Grand Prix toernooi plaats. Het werd gehouden in het Zernike College in Haren. Buiten vroor het enkele graden, maar binnen was er een verhitte strijd gaande op de 64 velden. Er waren maar liefst 94 jonge schakers op het evenement afgekomen. Gespeeld werd er in de kantineruimte en in enkele klaslokalen. De jeugdschakers van Ten Boer waren opnieuw succesvol: er werden maar liefst zes prijzen binnengehaald!

In groep D haalde Finn 3 punten uit 7 partijen. Dat was niet voldoende voor een prijs, maar ik denk dat hij gedurende deze GP-cyclus betere prestaties zal gaan leveren. Hij heeft er in ieder geval de kwaliteiten voor!

Voor de cursus Schaaktrainer Stap 1 volgde en begeleidde ik Robin Bruins tijdens het toernooi (praktijkopdracht). Ik wil hem via deze weg nogmaals voor zijn medewerking bedanken. Robin speelde heel goed en werd 3e met 5 uit 7: prima gedaan, jongen! Koen zat in dezelfde groep en deed het nog iets beter, want hij werd ongeslagen 1e in groep E met 5,5 punten. Bravo!

In groep F waren ook twee leden van Ten Boer actief. Bas haalde 3 punten, geen prijs, maar dat gaat dit seizoen nog wel lukken. Dalarna deed het geweldig, bouwde haar partijen goed op en werd 1e met een superscore van 6 uit 7.

Lars won ook een prijs. Hij speelde opnieuw sterk en eindigde (met 4 uit 7) als 2e in groep H.

Chantal speelde haar eerste Grand Prix toernooi en deed dat bijzonder goed. Ze zette vooraf in op een half punt, maar haalde er zelfs 1,5 in groep I. Op naar het volgende toernooi, Chantal!

In groep J hadden we opnieuw een prijs. Ruben wist met 5 uit 7 beslag te leggen op de 2e plaats. Een knappe prestatie.

Gerbrich (groep K) haalde 2 uit 7. Ze deed veel ervaring op en vertelde me na afloop dat ze het toernooi erg leuk vond.

Ten slotte speelden Thijmen en Jarno in groep L. Thijmen pakte de 2e prijs met een score van 7 uit 9. Jarno scoorde 2 punten.

Tip: bezoek de site van schaakclub Haren voor nog meer foto’s van het toernooi. De volgende Grand Prix is die van Schaakstad Groningen op woensdag 22 december.

Jan Pilon.

Geen opmerkingen: