maandag, december 13, 2010

Extra team voor SC Ten Boer

Een verslagje en foto's van jeugdleider Roelof Kroon van SC Ten Boer:
Sinds gistermiddag heeft Schaakclub Ten Boer er een derde team bij. Nu een jeugdteam. Met een 4tal kinderen ben ik naar Groningen afgereisd om deel te nemen aan een teamtoernooi voor kinderen geboren in of na 2002. Van de 4 schakers in het team had alleen Gerbrich ervaring op toernooien. Tijmen, Lemée en Lindert hadden zelfs nog nooit met een klok gespeeld.
Net als het tweede team vorig jaar speelde het Jeugdteam (FGH-categorie) één partij gelijk en verloor er daarna 5. We moesten echter tegen zware tegenstand. De andere teams bestonden uit ervaren toernooischakers, vooral bij Unitas (winnaar), de Paardensprong (2de), Haren (3de) en SCEPU. In dit geweld scoorden we uiteindelijk dus 1 matchpunt en 3,5 bordpunt.

Om de sterkte van de tegenstand weer te geven: onze 1ste bord speelster moest tegen één van de Foreestjes met een rating van 1700+. Gerbrich, want over haar heb ik het, speelde goed, maar kon in dit geweld slechts 1 uit 6 scoren.

Op het 2de bord zat Tijmen de Jonge. Hij scoorde ook 1 uit 6 maar zorgde bijna voor een sensatie door tegen Levi Nies een dame te winnen. Helaas was Levi net iets te slim:

Tijmen

Levi

Hier speelde Tijmen 1. ... Kf6 met het insluiten van de dame. Wit speelde echter slim 2. Pf3 en toen Tijmen 2. ... Lxc5 deed bleek 3. Lg5+ opeens een vervelende zet. 1. ... Kf7 wint de dame wel.

Lemée (3de bord) haalde een half punt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze in de toekomst snel sterker gaat worden als ze af en toe aan een toernooi meedoet). Lindert (4de bord) scoorde ook 1 uit 6.

De middag was in ieder geval erg geslaagd. Vooral toen ze als troostprijs een zak snoep kregen voor de thuisreis naar Ten Boer.

In januari gaat een D-team spelen in de Nosbo.

Geen opmerkingen: