donderdag, december 02, 2010

Opgave 224

Niet direct een makkelijke, maar wel weer een mooie opgave! In deze stelling werd tot remise besloten, maar wit (aan zet) heeft bij nader inzien nog iets. Wat?

Betreffende deze opgave heeft Alberts SchaakBlog volgende week, bij de oplossing, nog een en ander te melden, onder het motto 'opgaven waar wat mee is'. We hebben het er al eerder over gehad: onnauwkeurigheden en wat dies meer zij. Niet missen dus, die post!

Stuur je oplossing vóór donderdag 9 december naar Alberts SchaakBlog!

Het opsturen gaat het makkelijkst op de volgende manier:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt wel gewaardeerd!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje).
3) Kies een identiteit: overslaan.
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal vervolgens op een wat later tijdstip, na goedkeuring, eerst alleen bij comments te zien zijn (aanklikken om die te lezen!) en wordt t.z.t., tegelijk met het antwoord en de verdere details, op het 'direct zichtbare' weblog gezet.

1 opmerking:

Anoniem zei

strategisch staat wit natuurlijk vele malen beter. En dan is de tijd om eens goed te gaan rekenen en eens kritisch naar de positie van de koning te kijken. Overwicht in aanvallend materiaal noem ik het maar even. D*e6 lijkt voor de hand te liggen. Na Kh7 is het tijd voor een krachtzet! Tf6 stel ik voor. Slaan mag niet vanwege mat na Df7. Ik zie geen verdediging tegen Th6 dus kunnen stukken als nog in het doosje maar met een andere puntenverdeling.
Groeten uit Grijpskerk