zaterdag, januari 29, 2011

Finn en Steffan kampioen

Vlnr: Koen, Finn, Johanna en Gerbrich

Bericht van jeugdleider Roelof Kroon aan Alberts SchaakBlog:

Vanmiddag (vrijdag 28-1) zijn de laatste ronden van de kampioenschappen van het primaire en voortgezet onderwijs afgerond. Bij het voortgezet onderwijs deden slechts 5 spelers mee. Dalarna had verplichtingen met haar schoolklas, Alfred en Anna zijn het hele seizoen al druk met school op de vrijdagmiddag. Hierdoor ontstond een spannende strijd tussen Wouter, Ruben T en Steffan. Toen Steffan in betere stelling door de vlag ging tegen Ruben T bleken ze alle drie 4 punten hebben. Een beslissingsdriekamp met snelschaakregels volgde. Steffan won deze, ook al had hij moeite met de spanning van het snelschaken. Twee van de drie partijen werden beslist door een onreglementaire zet. Ruben T presteert de laatste tijd heel goed en werd tweede, derde werd Wouter.

[Wegens problemen van technische aard, heeft Alberts SchaakBlog de fraaie en uiterst volledige diagrammen, door Roelof opgestuurd, helaas moeten vereenvoudigen. Maar de essentie is gelukkig bewaard gebleven!]

Voortgezet onderwijs kampioensch. Schaakcl.Ten Boer

No.-Naam----------------------------Score

1.--Steffan Vlaswinkel---4.0
2.--Ruben Trenning-------4.0
3.--Wouter Grömmel-------4.0
4.--Ilse Schuit----------2.0
5.--Patrick Doornenbal---1.0

Bij het basisonderwijs won Finn soeverein. Finn pakt daarmee de draad van vorig jaar weer op door alles te winnen wat los en vast zit. Alleen tegen Guus en Robin kende hij moeilijke momenten, maar ook dan wist hij door erg geconcentreerd spel alsnog de partij naar zich toe te trekken. Het valt me op dat Finn ook erg veel druk in zijn spel weet te leggen: achter veel plannen schuilt een goed doordacht plan. Alleen tegen aftredend kampioen Cárolo moest hij een remise afstaan.
De strijd om de tweede plaats was spannender. Na de 5de ronde leek dit een strijd te worden tussen de gebroeders Klomberg. In ronde 6 won Koen het onderlinge duel en doordat Koen ook de laatste ronde won van Robin werd hij tweede. Daarentegen moest Bas in de 7de ronde zijn meerdere erkennen in Johanna, waardoor hij uiteindelijk zesde werd. Johanna en de jarige Guus konden hem daardoor inhalen. Johanna werd uiteindelijk derde op weerstandspunten. Een knappe prestatie, omdat ze de 1ste ronde een reglementaire nul kreeg door haar afwezigheid. Voor Guus was de vierde plek een beetje sneu: zeker vorige week vertoonde hij het beste spel en een betere eindpositie had hij wel verdiend.Doordat Johanna al derde was geworden ging de prijs voor het beste meisje naar het tweede meisje op de eindranglijst. Dit leek Chantal te worden op weerstandspunten, maar doordat Lars Gerbrich eerst liet ontsnappen in gewonnen stelling en vervolgens ook nog zijn toren weggaf, kon Gerbrich nadat ze eerst moest bewijzen dat ze met K+T tegen K mat kon zetten, het beste meisje na Johanna worden en kreeg ze deze medaille. Ik moet wel zeggen dat ik maar wat trots ben op het spel dat de dames lieten zien. Johanna, Chantal en Lemée kunnen echte regionale toppers worden in het damesschaak!

Basisschoolschaakkampioensch. Schaakcl. Ten Boer (na 7 r.)

No.-Naam........................................Score

1.Finn van Pijkeren-------------6.5
2.Koen Klomberg-----------------6.0
3.Johanna da Silva Voorham------5.0
--Guus Kuipers------------------5.0
5.Cárolo Laméris----------------4.5
6.Bas Klomberg------------------4.0
--Robin Bruins------------------4.0
--Ruben Bourgonjen--------------4.0
--Jerimi Bos------------------- 4.0
--Gerbrich Kroon----------------4.0
11.Chantal Teisman--------------3.5
---Lemée de Reuver--------------3.5
13.Lars van Ockenburg-----------3.0
---Gerben Mulder----------------3.0
---Pepijn Huese-----------------3.0
---Abel Nissen------------------3.0
---Thijmen Bourgonjen-----------3.0
---Colin de Vries---------------3.0
---Haoan Xia--------------------3.0
20.Remco Reinders---------------2.0
---Ryan Kuin--------------------2.0
22.Tijmen de Jonge--------------1.0
23.Jarno Bruins-----------------0.0

Geen opmerkingen: