woensdag, januari 05, 2011

Ronde 16 bij SC Ten Boer

Gisteravond werden zes partijen gespeeld voor de clubcompetitie. De uitslagen:

Klaas Dijkhuizen (w) - Jan Pilon: 1 - 0
Gerard Zijlema (w) - Albert Prins: ½ - ½
Marten Berends (w) - Wopko Dijkema: ½ - ½
Piet Beetsma (w) - Ad Mertens: 1 - 0
Steffan Vlaswinkel (w) - Fré Blok: 1 - 0
Wouter Grömmel - Wim van Dijken: 0 - 1

Afwezig waren: Roelof Kroon (simultaanverplichtingen), Harm Buter, Alfred Rodenboog en Anna Bruijn.

Jan speelde tegen Klaas wat te passief en dat betekende uiteindelijk zijn verlies. Nadat wit eerst een pion had buitgemaakt, kon hij vervolgens een pion sterk laten opstomen tot op de 7e rij. Daarna geloofde zwart het wel en hij gaf op.

Albert stond een groot gedeelte van zijn partij tegen Gerard beter en wit had moeite de boel bij elkaar te houden. Een beslissing kon zwart echter niet forceren en naarmate de strijd vorderde, begon wit zich taaier te verdedigen. Toen er een vrijwel gelijkstaand dame-eindspel op het bord verscheen werd de vrede getekend.
Tijdens de partij zat Albert stil te mijmeren over de door Klaas op het schoolbord gezette datum voor de wedstrijd tegen Middelstum (11-1-11). Meteen daarna keek hij naar zijn klok. Zowel die van hem als die van tegenstander Gerard meldde dat beiden spelers nog 1 uur en 11 minuten voor de boeg hadden. Je zou er haast bijgelovig van worden! Gelukkig kan Albert aan die verleiding makkelijk weerstand bieden.

Piet won gelijkmatig van Ad, die na de partij van mening was dat hij toch te snel had opgegeven. Die dingen kunnen gebeuren.

Steffan won mooi van Fré. Een uitslag die bij de jeugd de moed geeft zullen we maar zeggen!

Bij Marten tegen Wopko werd de remisemarge, als ik het goed heb gezien, niet echt overschreden en dat verklaart dat het punt op het laatst werd gedeeld.

Wouter kon het helass (vor hem dan) niet klaren tegen Wim, die zodoende zijn eerste winstpunt in het nieuwe jaar kon laten noteren.

Dan nog even dit: Het meningsverschil tussen wedstrijdleider (intern) Albert en Gerard Zijlema, betreffende het al of niet te hebben afgezegd van laatstgenoemde, heeft er in geresulteerd dat eerstgenoemde zijn aanvankelijk zichzelf toegekende 'winstpremie' (officiële regel in het Keizersysteem) heeft teruggebracht tot een SN (= staand nummer). Voor minder doet hij het niet. Een en ander komt momenteel neer op een aftrek van 6 punten.

Omdat het (weken) van tevoren afzeggen (als het al duidelijk aan de wl wordt overgebracht en het liefst niet op een moment waarop die een partij speelt en in tijdnood verkeert) toch voor een wedstrijdleider een lastige affaire kan betekenen, heeft Albert nu enkele lichte administratieve ingrepen gedaan, om een en ander te stroomlijnen. Ook al zegt men nu in oktober af voor de 3e dinsdag in april (Albert ziet enkele clubleden er toe in staat): het wordt meedogenloos in de boeken vastgelegd.

Om geen misverstand te laten bestaan: het mooiste en het handigst voor de wl is natuurlijk gewoon het afzeggen op de datum in kwestie, zo tussen 17.00 en 18.30 uur! Meestal moet dat mogelijk zijn. Zegt het voort!

Geen opmerkingen: