zaterdag, februari 19, 2011

Grand Prix Jeugdschaaktoernooi Winschoten

Ilse (links) won de 1e prijs in groep F

Roelof Kroon, jeugdleider van SC Ten Boer, stuurde het volgende verslag van de Grand Prix in Winschoten:

Uitstekende prestaties op GP Winschoten

Ruben

Maar liefst negen schakers van onze jeugdclub waren aanwezig op de Grand Prix in Winschoten. Ze wisten vier prijzen in de wacht te slepen. En voor alle vier is er een bijzonder verhaal aan verbonden. De eerste die ik noem is Ruben Bourgonjen (midden op bovenstaande foto). Hij speelde in de C-groep. Hij won 6 van de 7 partijen en werd daarmee 2de. Het speciale aan de prijs is dat hij nu waarschijnlijk de leiding in het Grand Prix-klassement van Jonas Hilwerda overneemt. Daarmee is hij de eerste van de schaakclub Ten Boer die dit lukt. Dus voor het eerst een jeugdschaker van Ten Boer in de geel-witte leiderstrui! Wat een succes!
De tweede die ik noem is Ilse. Ze werd 1ste in de F-groep. De eerste ronde verloor ze nog vanuit betere stelling, maar daarna won ze er 5 op een rij. Uiteindelijk bleef de teller hier steken, maar het was genoeg. Ik vind Ilse één van de grote gangmakers op de schaakclub, vooral bij de dames. Altijd is ze enthousiast en betrekt ze de andere schakers door haar vrolijkheid. Daarom gun ik haar deze 1ste prijs zo enorm.

Gerben: 1e prijs!
De derde die een prijs meenam is Gerben. Hij speelde prachtige agressieve partijen onder het goedkeurende oog van zijn opa. Leuk dat u er weer was! Uiteindelijk won Gerben al zijn partijen en werd daarmee 1ste. Een geweldige prestatie van Gerben (2e van links) en ik hoop dat het het begin is van vele prijzen. Het zit er in. Tenslotte won Colin de 3de prijs. Hij begon als een wervelwind: met 6,5 uit 7 stond hij bovenaan. Toen ging het kaarsje echter uit en verloor hij er nog drie. Daardoor net geen 1ste of 2de prijs. Colin is ook al zo'n enthousiaste schaker die zich door geen tegenslag uit het veld slaan. Ik had van tevoren met hem afgesproken dat hij een prijs zou winnen en zie daar! Knap gedaan, Colin en wat een succes na nog maar zo'n korte tijd bij de schaakclub!

Colin (rechts)

De overigen wonnen helaas geen prijs. Koen had zijn dag niet. Gisteren speelde hij nog remise tegen Alfred (!), maar nu kwam hij maar niet in zijn spel. Gewoon doorgaan, het is de volgende fase in je schaakontwikkeling, Koen! Lars deed het goed, maar miste twee kansen, anders was hij in de prijzen gevallen. De jarige Thijmen zat in een te hoge groep en verliest nu waarschijnlijk zijn 4de plek in het GP-klassement.

Al zat Thijmen in een te hoge groep, nog wel op zijn verjaardag, deze bijzondere schaaktaart zal er de volgende dag ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat dat leed snel vergeten was! Om jaloers op te worden!

Chantal speelde ook nog wat te hoog. Ze haalde toch 1,5 punt, maar volgens mij kan ze binnenkort een prijs winnen. Gerbrich had haar dag zeker niet. Ze won de eerste partij, maar daarna gingen de partijen, sommige na harde strijd, verloren.

Al met al een leuk toernooi. Ik wil de mensen in Winschoten bedanken voor de organisatie.

Geen opmerkingen: