dinsdag, februari 08, 2011

SC Eelde-Paterswolde - SC Ten Boer: 2 - 6

Met Wopko Dijkema en Alfred Rodenboog als invallers voor Gerard Zijlema en Marten Berends vertrok het Ten Boerster Schaakgenootschap (kijk op bovenafgebeelde schaakboot) welgemoed op maandagavond richting Eelde-Paterswolde voor de clash met de gelijknamige club. Om nog even bij de invallers te blijven: ze hebben zich kranig geweerd. Wopko speelde een verdienstelijke remise en Alfred wist zijn eerste wedstrijd voor het 1e zelfs in winst om te zetten. Hij oogde nog even wat onzeker toen zijn tegenstander (die inmiddels een stuk achterstond) met zijn koning dreigend het centrum bezette, maar even later wist Alfred het toch te klaren. Roelof voerde zijn zesde partij in even zovele ronden aan het eerste bord weer geruisloos naar de overwinning.
Klaas speelde ambitieus als altijd en leek in een toreneindspel de beste kansen te hebben. In wederzijdse tijdnood beging zwart echter kleine onnauwkeurigheden en moest een ongunstige torenruil accepteren. Dat had hem de kop moeten kosten, maar door een tekort aan tijd faalde wit in het afmaken en liet het tot een theoretische remise komen.
Albert had te maken met een tegenstander die zich taai verdedigde en, ondanks licht aandringen, maar niet de beslissende fout wilde maken. Op een gegeven moment toen diverse zetten al enkele keren waren herhaald, bood wit remise aan, ook in de wetenschap dat Ten Boer dan op 4,5 punt zou komen. Zwart ging accoord. Een en ander zal  Albert ongetwijfeld weer een handjevol ratingpunten kosten, maar in het veen ziet men niet op een turfje!
Aan bord 4 kwam ook Jan niet verder dan remise tegen Leon Steijvers. Piet was weer een ander verhaal. Hij kwam (later),  zag en overwon. Een welkom punt. Rest nog de overwinning van Harm aan bord 7 te melden. Zijn tegenstander hoorde ik remsie aanbieden, maar Harm weigerde kordaat en bleek even later het punt te hebben veiliggesteld. Bravo Harm, dat smaakt naar meer!

De hieronder vermelde ratings zijn die van de KNSB, februari 2011.

SC Eelde-Paterswolde - SC Ten Boer: 2 - 6

1. T. Hadderingh (z)(1872) - Roelof Kroon (w)(2147): 0-1
2. G. Potjer (w)(1775) - Klaas Dijkhuizen (z)(1908): ½-½
3. N. Drenth (z)(1541) - Albert Prins (w)(1724): ½-½
4. L. Steijvers (w)(1590) - Jan Pilon (z)(1736): ½-½
5. A. Soppe (z)(1582) - Piet Beetsma (w)(1654): 0-1
6. D. Beersma (w)(1612) - Wopko Dijkema (z)(1352): ½-½
7. M. Wiersema (z)(1459) - Harm Buter (w)(1503): 0-1
8. A. v.d. Berg (w)(?) - Alfred Rodenboog (z)(1269): 0-1

Ten Boer komt door deze overwinning op 7 wedstrijdpunten, heeft de blik weer vol verwachting omhoog gericht en kijkt watertandend naar een van de hogere plaatsen.

Geen opmerkingen: