Verslagje van Monique Baas:

Gisteren was het NOSBO-pupillenkampioenschap EFG en H. 55 kinderen streden om eremetaal en om startbewijzen voor het NK-E in april en het NK-FGH in juni.
In elke categorie werd 7 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem.

In de aanhef staat “wordt vervolgd” en dat geldt voor Thijmen.

Thijmen deed mee in de categorie G (geboren in 2003) en streed met nog 19 andere kinderen om de bovenste 4 plaatsen die recht geven op deelname aan het NK voor F,G en H-pupillen.

Thijmen schaakte uitstekend! In deze categorie zitten 2 landelijke toppers maar Thijmen wist zich erg goed staande te houden. In de laatste ronde won hij op fraaie wijze van de huidige nederlands kampioen Eelke de Boer. Hierdoor kwam hij op 5 punten wat resulteerde in een gedeelde 2e plaats samen met nog drie andere schakertjes.

Thijmen in actie. Uitgebreid in beeld met schaakpartij tegen Jonas Hilwerda (een van de grootste talenten die we momenteel in de Nosbo hebben) en bij prijsuitreiking.

Regel is dat er nog een vierkamp moet worden gehouden voor deze 4 jongens waarin zij gaan strijden voor de plaatsen 2,3,4 en 5 van het NOSBO-pupillenkampioenschap en om nog 3 startbewijzen voor het NK. Daar was gisteren geen tijd meer voor en er zal een andere dag hiervoor gepland worden. Thijmen, alvast succes.
In de E-categorie (geboren in 2001) deden Ruben en Finn mee. In deze categorie waren 13 deelnemers waar de eerste 2 plaatsen recht gaven op deelname aan het NK-E. Ook deze categorie was zwaar bezet, o.a. door deelname van Lucas van Foreest.

Ruben en Finn deden het goed maar hadden niet genoeg winstpunten voor een plaats bij de eerste drie. Finn won 4 partijen en werd hiermee gedeeld 4e. Ruben wist 2 partijen te winnen en door een vrije ronde kwam hij op 3 winstpunten, goed voor een gedeelde 7e plaats.

Later stuurde Monique nog een aanvulling:

In mijn verslagje van zondag jl zat een fout, ik was blijkbaar te vroeg weggegaan. Op de NOSBO site staat vandaag de uitslag van de G-pupillen en Thijmen is geeindigd op een fraaie 2e plaats en mag dus naar het NK!

Zie bijgaande tekst, gekopieerd van de NOSBO site:

De grootste categorie bestond uit de G'tjes. Aan de top was het niet echt spannend. Jonas Hilwerda was op papier veruit de sterkste schaker. Hij toonde aan dat hij veel sterker was dan de concurrentie. Met 7 uit 7 is Jonas kampioen geworden.
Daaronder volgende vier schakers met 5 punten. Thijmen Bourgonjen en Tycho Bruggink werden respectievelijk tweede en derde op weerstandspunten. Omdat Eelke de Boer al geplaatst was voor het NK, hoefde er geen halve competitie meer gespeeld te worden. Ook Silvan Heijnen mag op 25 juni naar Roosendaal.