woensdag, maart 23, 2011

SC Ten Boer neemt met 1½ - ½ de leiding tegen DAC + ronde 27 clubcompetitie

Voor de ontmoeting Ten Boer-DAC, gepland op 5 april, werden twee partijen vooruitgespeeld. Aan bord 1 wist Roelof Kroon tegen Kloosterman op subtiele wijze een toreneindspel tot winst te voeren. Dit betekent dat Roelof zijn prachtige percentage van 100% handhaaft en nu 8 uit 8(!) heeft,  een score die alleen Edim Salihbegovic (bord 1 van SISSA 2) en Jasper Snijders (Oostermoer) kunnen evenaren, als zij tenminste hun 8e partij winnen. Na de laatste ronde van de 1e klasse A die in mei in het Buurhoes in Ten Boer zal plaatsvinden (gemeenschappelijke slotronde), waarbij Ten Boer tegen SISSA 2 en Oostermoer tegen Staunton 2 uitkomt, weten we meer. Dan zal blijken wie er wellicht met 9 uit 9 eindigt!

Aan bord 6 hield Gerard Zijlema tegen Bagavac de balans in evenwicht, zodat Ten Boer begin volgende maand met een kleine voorsprong aan de resterende zes partijen begint.
In de onderlinge competitie van Ten Boer (27e ronde) werden op deze avond 5 partijen gespeeld. De uitslagen:

Klaas Dijkhuizen(w) - Piet Beetsma: 1 - 0
Alfred Rodenboog(w) - Albert Prins:  0 - 1
Jan Pilon(w) - Marten Berends: 1 - 0
Harm Buter(w) - Wopko Dijkema: ½ - ½

Anna Bruijn(w) - Wim van Dijken: 0 - 1

Afwezig waren: Ad Mertens, Wouter Grömmel, Steffan Vlaswinkel en Fré Blok.

-- Klaas hield zijn verbeten jacht op het kampioenschap weer een ronde langer vol door in een remisestelling tegen Piet Beetsma,ondanks een forse achterstand in tijd vrolijk op winst te spelen en zag dat zowaar nog beloond ook, doordat Piet, ondanks die vele minuten op de klok, niet de beste zetten deed en bovendien de tijd als zand door de vingers liet glippen.
-- Alfred kwam moeilijkheden die hij met zijn stelling ondervond in de fase na de opening niet meer te boven en boette materiaal in, wat in een later stadium tot nog meer onheil zou gaan leiden. Voordat dit op het bord kwam gaf wit op.
-- Jan won van Marten in een goed opgezette partij, waarbij hij in het middenspel, via een mooie combinatie, enig hout wist te veroveren, dat hij vervolgens langzaam maar zeker verzilverde. Een mooi voorbeeld van verzilverd hout derhalve.
-- Harm en Wopko hielden het op remise, terwijl Wim een winstpartij boekte tegen Anna. Van deze partijen is niets tot wedstrijdleider Albert doorgedrongen, zodat hij het kort kan / moet houden.

Op mijn stukje over Roelof 'de man van 8 uit 8' kwam de volgende (anonieme) reactie:

Vergeet Jasper Snijders van Oostermoer niet. Hij staat ook op 7 uit 7. 23 maart 2011 17:11
Albert: Ik vergeet helemaal niemand (heb hem hierboven toch toegevoegd voor alle volledigheid en omdat de 'mailer' dat kennelijk op prijs stelt), maar het ging me even om de score van 8 uit 8, die tot de verbeelding spreekt. Ik wens ook Jasper verder alle succes toe!
Samenvattend: wie, o wie van de drie komt op 9 uit 9?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vergeet Jasper Snijders van Oostermoer niet. Hij staat ook op 7 uit 7

Ernst-Jan Pastoor zei

Jasper Snijders niet meer, en zoals het nu lijkt spelen de enige 2 personen met 100% tegen elkaar in de laatste ronde.....