woensdag, april 27, 2011

Schaakclub Ten Boer: ronde 32

Gisteravond is de onderlinge competitie weer een ronde dichter bij zijn, zich al enige tijd aftekenende en onvermijdelijke, eindresultaat gekomen.

Roelof en Klaas wonnen, zoals gebruikelijk, hun partij en staan al sinds mensenheugenis bovenaan. Piet en Albert konden hier in deze ronde ook geen spatje verandering in brengen. Albert kreeg later van Roelof (die het overigens goed bedoelde) te horen, dat het wel stug was dat hij remise aanbood op het moment dat hij de verliezende zet deed. Op zich is dat niet zo heel gek: het is zelfs vele keren voorgekomen dat iemand met remise of zelfs een overwinning voor het grijpen zijn partij opgaf. Dat is nog even andere koek. Bovendien stond hij eigenlijk al min of meer verloren, wat het nog wat minder erg maakte. Maar de belangrijkste reden dat Albert (ik dus eigenlijk) zijn matig gespeelde partij staakte was dat hij niet zag dat de zojuist gedane zet niet goed was en dat hij het antwoord van wit waarna zwart meteen de handdoek in de ring wierp, dus ook niet zag aankomen. Wat Roelof bedoelde was het feit dat iemand, om op het goede moment remise aan te kunnen bieden, nog even snel een zet doet en dan met zijn voorstel komt.

Zand erover, heel veel zand! Vandaag maar even (om af te reageren en omdat ik geen zand tot mijn beschikking had) een krentenboom, Amelanchier Lamarckii voor de insiders) van 7 m hoog geveld en afgevoerd, net zoals ex-keizer Wilhelm II zich in Doorn al hout kappend van zijn frustraties ontdeed. Eén niet onbelangrijk verschil: Wilhelm liet uiteraard het hout afvoeren, terwijl Albert dat, ondanks zijn welluidende achternaam, vanzelfsprekend zelf maar even voor zijn rekening nam.

De uitslagen van ronde 32:

Piet Beetsma (w) - Roelof Kroon: 0 - 1
Klaas Dijkhuizen (w) - Albert Prins: 1 - 0
Alfred Rodenboog (w) - Harm Buter: 0 - 1
Wopko Dijkema (w) - Marten Berends:  0 - 1
Ad Mertens (w) - Steffan Vlaswinkel: 0 - 1
Wouter Grömmel (w) - Wim van Dijken: 0,5 - 0,5
Fré Blok (w) - Anna Bruijn: 0 - 1

Aanstaand weekend de bijgewerkte stand!

Geen opmerkingen: