vrijdag, mei 27, 2011

Afsluiting jeugdseizoen SC Ten Boer

Vanmiddag is ook bij de jeugd van Schaakclub Ten Boer het seizoen afgesloten. In de groepen 1A-B en 2A-B werden nog enkele partijen afgewikkeld voor de definitieve eindstanden. Blogger Albert kwam omstreeks 16.00 in het Buurhoes aan en heeft dus de welpen niet meer aan het werk gezien, maar ook over hen verschaft de slotmail van jeugdleider Roelof (zie hieronder) de laatste gegevens!

...de groepen 2A-B na de prijsuitreiking...

....de laatste partijen in de groepen 1A en 1B....; op de achtergrond jeugdtrainer Jan Pilon, verwikkeld in het RaindropChess...
...de schakers uit 1A-B met hun prijzen...

...de laatste partijen in de groepen 2A-B onder het toeziend oog van jeugdleider Roelof...; een extra loftuiting aan  zijn adres is hier wel op zijn plaats, omdat hij immers de initiatiefnemer voor het jeugdschaak in Ten Boer is geweest, de jeugdafdeling tot grote bloei heeft gebracht en nog steeds de grote stimulator is, sinds dat eerste  begin eind 2006! Tot dan toe was het de vereniging, ondanks verschillende pogingen in die richting, niet echt gelukt het schaken voor de jeugd definitief van de grond te krijgen, maar hij heeft dat, dankzij een buitengewone inzet en een groot enthousiasme voor het schaakspel, wél voor elkaar gekregen!

Dan de de door Roelof opgemaakte ranglijsten:

Alfred is kampioen geworden na het spelen van 2 beslissingspartijen. Dit was nodig omdat Dalarna een geweldige prestatie neerzette en Alfred versloeg. De eerste nederlaag voor hem deze competitie! Maar na winst tegen Wouter was Alfred niet meer in te halen door de rest van het veld. Steffan werd 2de door Guus te verslaan, terwijl Guus de beslissingswedstrijd van Koen won en 3de werd.

1. Alfred 8,5
2. Steffan 8
3. Guus 7
4. Koen 7
5.-7. Dalarna, Finn, Robin 5,5
8. Wouter 3 (heeft 3 partijen minder gespeeld)

In de tweede groep was Bas al kampioen. Hij versloeg Johanna, die ondanks het verlies 2de werd. Dat kwam doordat Ruben B de wedstrijd om de 3de plek won van Patrick.

Eindstand:

1. Bas 12
2. Johanna 8
3. Ruben B 7,5
4. Patrick 7
5.Ruben T 6
6. Pepijn 5
7. Carlo 4
8. Gerben (2 partijen meer gespeeld dan Carlo)
9. Ilse 2,5

In groep 2A won Lars een erg spannende beslissingswedstrijd tegen Jerimi. Jerimi is een groot talent dat altijd voor mat gaat, maar daar nu niet in slaagde. Gerbrich had vorige week de  beslissingswedstrijd tegen Thijmen al gewonnen

1. Lars 9,5
2. Jerimi 9
3. Gerbrich 6
4. Chantal 4,5
5. Thijmen 3,5
6. Abel 1,5

In groep 2B moest nog een beslissingsmatch tussen Colin en Haoran gespeeld worden. Colin miste een kansje waarna Haoran te sterk bleek.

1. Lemée 9,5
2. Remco 8,5
3. Haoran 6
4. Colin 6 (twee partijen meer gespeeld)
5. Tijmen 5
6. Ryan, Jarno 3

Bij de welpen was Matthijs al 1ste en Kevin 2de. Om de 3de plaats ontstond een dramatisch gevecht tussen Sharon en Lindert. Eén zet voor het einde miste Lindert zijn kans (mat in 1), waarna Sharon won en 3de werd.

1. Matthijs 10
2. Kevin 8,5
3. Sharon 6
4. Jonathan 5
5. Lindert 4,5
6. Wisse 2
Dan Albert weer even:

Na de prijsuireiking dankte Roelof zijn helpers Jan en Albert en gaf hen een fraai boekwerk over Magnus Carlsen. Of dat nog niet genoeg was kwam daarna Monique Baas naar voren en overhandigde eerder genoemde drie heren, namens alle ouders (menige ouder was trouwens aanwezig om een en ander mee te maken), twee VVV-kadobonnen en (nog) een boek. Albert zag later dat hij het boek van René Kahn: Onze hersenen: over de grens tussen normaal en abnormaal gekregen had. Een toepasselijk geschenk voor mensen die schaken als hobby hebben!

Van de ouders een heel genereus gebaar, waarvoor de drie ontvangers uiteraard bijzonder erkentelijk waren.
Roelof memoreerde in zijn slotwoord nog de laatste Grand Prix van het seizoen op 18 juni bij Unitas (waar Ruben Bourgonjen kampioen kan worden!) en dat onze club wellicht begin oktober nog een jeugdtoernooi zal organiseren.
Hierna was de middag echt afgelopen en toog ieder huiswaarts. Tot het volgend seizoen!

...de welpen met hun trofeeën...


Geen opmerkingen: