woensdag, mei 04, 2011

Clubcompetitie Ten Boer: ronde 33


In de 33e ronde van de clubcompetitie van SC Ten Boer had wedstrijdleider Albert, bij thuiskomst gisteravond, de volgende uitslagen genoteerd staan in zijn journalistenklappertje (mag Albert dat zo noemen: ja dat mag Albert zo noemen):

Roelof Kroon (w) - Jan Pilon: 1 - 0
Gerard Zijlema (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Albert Prins (w) - Ad Mertens: 1 - 0
Wopko Dijkema (w) - Wim van Dijken: 0,5 - 0,5
Steffan Vlaswinkel (w) - Piet Beetsma: 0 - 1

Afwezig waren Harm Buter, Wouter Grömmel, Anna Bruijn, Alfred Rodenboog en Fré Blok. Marten Berends had een SN.

Roelof en Jan speelden een spannende partij, waarin Jan lange tijd, net als wit, goede kansen had. Penningen en aanvalsmogelijkheden volop aan beide kanten.Op het laatst maakte hij echter een fout, moest een toren inleveren en gaf op.

Gerard, net terug van een vakantie in het verre Zuid-Amerika, bracht Klaas in verlegenheid en leek regelrecht op een remise af te stevenen. Hij stond geruime tijd zelfs een gezonde pion voor. In het eindspel liet hij het echter opeens afweten, waardoor een pion geheel onnodig verloren ging, waarna zwart als klap op de vuurpijl ook nog eens een toren kon offeren in ruil voor mat.

Albert won van Ad, die in het middenspel twee pionnen verloor en die niet meer terugzag.

Wopko en Wim hielden het op remise, hoewel het spelverloop nogal wisselend was en Wim op het moment dat Albert een keurend oog over de stelling liet gaan, aanzienlijk beter stond en als Albert zijn toch wel minder wordende ogen mag vertrouwen, zelfs een pion voor.

Steffan bood kranig weerwerk in zijn partij tegen Piet, die op gegeven moment ook nog materiaal kado deed. In het eindspel echter, toen wit drie lichte stukken tegen een toren en een loper had, ging de junior in de fout, waarna hij een paard tegen toren en vrijpion overhield. Toen was het snel gebeurd.

Geen opmerkingen: