woensdag, september 07, 2011

Jaarvergadering SC Ten Boer

De jaarvergadering van onze club was een gemoedelijke aangelegenheid, soepel geleid door voorzitter Wim van Dijken. Naast de niet ongebruikelijke (en niet onredelijke) contributieverhoging, de zeer gebruikelijke dechargeverlening van de penningmeester (een en ander niet noodzakelijkerwijs in die volgorde) kwamen nog allerhande onderwerpen aan de orde, van de prima functionerende jeugdafdeling tot en met de public relations (lees: ledenwerving). Bij dit laatste thema passeren elk jaar weer de namen van mensen die ooit, twintig of vijfentwintig jaar geleden, lid waren en het toen, om welke reden dan ook, op een gegeven moment welletjes vonden. Ik heb zelf het idee dat je die personen wel eens kunt noemen en ze, wie weet, ook wel eens kunt benaderen, maar dat de kans dat zo iemand ineens weer de geest krijgt en zich weer bij de club meldt, heel klein is. Maar goed, hoop verloren al verloren, misschien lukt het nog eens!

Het idee van de penningmeester en de wedstrijdleider extern (beide mooie taken bij ons in één persoon verenigd, namelijk in die van Klaas Dijkhuizen) om de verschillende jaarverslagen van tevoren bij hem in te leveren, zodat hij daar een boekwerkje van kon maken, waardoor tijdens de vergadering de respectievelijke teksten niet meer apart te hoefden worden voorgelezen, bleek een prima idee te zijn. Ieder had de tijd gehad rustig thuis alles door te lezen en dat bracht de vergadertijd minstens met zo'n 40 minuten terug. Bovendien zag het boekwerkje in kwestie er uitstekend uit en was het verlucht met talrijke diagrammen, tabellen en kleurenfoto's(!). Dat we niet eerder op het idee zijn gekomen is een raadsel. De penningmeester/wedstrijdleider zij geprezen!

Lof ook voor jeugdkampioen Alfred Rodenboog (aanwezig op de vergadering) die zich in de seniorencompetitie van afgelopen seizoen naar de 7e plaats speelde en zodoende is opgenomen in het eerste team (bestaande uit de eerste acht op de ranglijst) dat in de externe competitie 2011-2012 het weer eens in de 1e klasse van de NOSBO gaat proberen. Aan hen die het Ten Boerster schaak een goed hart toedragen: volg de verrichtingen van deze dorpsgenoten (of mede-gemeenteleden) op dit weblog!!

Verder was het, in ieder geval voor de schrijver van dit stukje, een grote verrassing dat voorzitter Wim van Dijken op een goed moment aankondigde dat hij, in verband met het feit dat de wedstrijdleider intern (Albert) zo'n 35 jaar zijn functie heeft uitgeoefend, iets bijzonders voor hem had laten maken. Hij deed een greep in een gereedstaande tas en haalde het volgende kunstwerkje te voorschijn


dat hij, namens de club, vervolgens Albert als waardering voor zijn werk in de vorige decennia aanbood. Laatstgenoemde was volslagen flabbergasted en nam uiteraard het kleinood dankbaar aan. [N.B.: 2x op de foto klikken doet wonderen!]

Niet zo heel lang daarna was de vergadering afgelopen en ging ieder zijns weegs. De terugtocht naar huis met een flinke storm als metgezel leverde Albert nog een binnenstebuiten gewaaide paraplu op, maar hij besloot, met immers orkanen, overstromingen, aardbevingen en andere catastrofen op grote afstand en met een trofee in de tas, hierover niet in verwensingen uit te barsten.
Volgende week de 1e ronde in de clubcompetitie! We gaan er weer tegenaan!

1 opmerking:

Ella Botjes-van Hoorn zei

Gefeliciteerd Albert. Je hebt vast wel een mooi plaatsje voor dit kunstwerk. Ella