zondag, oktober 09, 2011

Grand Prix Jeugdtoernooi in Leeuwarden


Een week na het GP jeugdtoernooi in Ten Boer was alweer de tweede aflevering, dit keer in Leeuwarden. Jeugdleider Roelof Kroon was hierbij zelf niet aanwezig, maar verchillende jeugdleden van onze club deden aan dit schaakfestijn mee.

Roelof mailde Alberts SchaakBlog:

Ik ben er zelf niet bij geweest, maar er zijn meerdere jeugdschakers van onze club naar Leeuwarden gegaan om een toernooi te spelen. Monique schrijft nog een stuk, maar dit zijn de resultaten:

Groep B: Finn 6e met 2 pt
Groep C: Dalarna 4e met 2 pt
Groep D: Gerben 7e met 2,5 pt
Groep F: Lars 1e met 6 pt, Jerimi (na 2 barrages!) 2e met 5pt. (nummers 3 en 4 hadden ook 5 pt)
Groep G: Colin 3e met 5 pt


Jerimi (r) werd tweede

Gerben (r) had het zwaar, ook al staat hij hier een stuk voor

Colin (l) won een 3e prijs

Colin (tweede van rechts) probeert een herdersmat in groep G

Van Monique ontving Alberts SchaakBlog, zoals Roelof hierboven al aankondigde, vanmiddag het volgende verslagje:


Successen voor Lars, Jerimi en Colin op Grand-Prix Leeuwarden

Gisteren hebben 6 jeugdleden meegedaan aan het Grand-Prix toernooi in Leeuwarden. Het toernooi telde 59 deelnemers verdeeld over 8 groepen.
In groep G deed Colin mee. Deze groep was divers samengesteld: sommige kinderen waren al in het bezit van diverse stappendiploma’s maar er zaten ook kinderen in die nauwelijks hun aandacht bij het schaken konden houden. Verder werd er niet met een klok gespeeld, waardoor enkele partijen erg uitliepen. Maar Colin stoorde zich nergens aan en speelde voortreffelijk. Hij won 5 van zijn 7 partijen wat resulteerde in een fraaie 3e plaats.

In groep F waren Jerimi en Lars ingedeeld. Lars zette zijn zegetocht van vorige week voort en won deze groep met 6 ptn.



Lars bij de prijsuitreiking

Jerimi was de enige die van hem wist te winnen. 
Jerimi won uiteindelijk 5 partijen en moest toen nog een barrage met 2 andere kinderen spelen om de plaatsen 2,3 en 4. De eerst barrage eindigde gelijk maar in de tweede barrage sloeg Jerimi toe. Hij won beide partijen en werd dus 2e. Een geweldig resultaat van de beide Ten Boersters in deze groep.

Gerben, Dalarna en Finn waren in de hogere groepen ingedeeld. Helaas voor hun geen prijs deze keer maar ze hebben wel weer veel bijgeleerd.

Gerben zat in groep D en werd 7e met 2,5 pt. Hij heeft verreweg de meeste schaakminuten van allen gemaakt, waardoor hij weinig rust had tussen de partijen door. Misschien dat dit hem nekte in de laatste 2 partijen die hij verloor.
Dalarna werd 4e in groep C met 2 overwinningen. Jammer dat ze een paar keer een veel betere stelling niet kon omzetten in winst.
Finn had het lastig in de B groep. Hierin zaten veel schakers die al in stap 5 zitten. Finn wist twee keer remise te spelen en verloor helaas 4 partijen. Hij werd hiermee 6e.

Geen opmerkingen: