zondag, november 13, 2011

Opgave 249

Op Alberts SchaakBlog zijn behalve schaakopgaven, met als basis stellingen uit de wedstrijdpraktijk, tot nu toe ook zo'n 40 eindspelstudies verschenen. Aan dit laatste genre is geruime tijd echter geen aandacht meer besteed (mea culpa) en aan schaakproblemen (mat in ... zetten) al helemaal niet. Dat gaan we vanaf nu een beetje recht proberen te zetten door af en toe ook een bijdrage uit die categorieën te plaatsen. Voor het gemak zullen praktijkopgaven, eindspelstudies en problemen niet alleen onder hun eigen trefwoord te vinden zijn (rechts in de marge), maar ook onder het trefwoord combinaties, zodat de vlag de lading altijd dekt. De aankondiging blijft: opgave.

Om te beginnen het eerste s
chaakprobleem op Alberts SchaakBlog:

Wit geeft mat in TWEE zetten

Stuur je oplossing uiterlijk vrijdag 18 november naar Alberts SchaakBlog! In het dan volgende weekend volgen de oplossing, de componist, met eventueel aanvullende gegevens, en de ontvangen reacties.


Opsturen gaat het makkelijkst op de volgende manier:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt wel gewaardeerd!

2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje).
3) Kies een identiteit: overslaan.
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Dat je gereageerd hebt zal bij comments te zien zijn (aanklikken om die te lezen!) en je reactie wordt t.z.t. (zie bovenvermelde data), in zijn geheel, tegelijk met het juiste antwoord en verdere details, op het 'direct zichtbare' weblog gezet.

4 opmerkingen:

Albert Prins zei

Opgave 249

1e oplossing ontvangen (Klaas Dijkhuizen)

Albert Prins zei

Opgave 249

2e oplossing ontvangen (Koen en Thea)

Albert Prins zei

Opgave 249

3e oplossing ontvangen (Derk Schuttel)

Albert Prins zei

Opgave 249

4e oplossing ontvangen (Jonas Hilwerda)