woensdag, november 09, 2011

Ronde 8 bij SC Ten Boer


In de clubcompetitie van SC Ten Boer werden gisteravond partijen gespeeld voor de 8e ronde. Vijf van de vijftien clubleden hadden zich afgemeld (hoger moet dat aantal misschien ook maar niet worden; ooit ging de club prat op het jarenlang constant en hoog blijvende opkomstpercentage) zodat er vijf partijen overbleven.

De resultaten:

Alfred Rodenboog (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Piet Beetsma (w) - Albert Prins:  1 - 0
Ad Mertens (w) - Gerard Zijlema: 0 - 1
Wopko Dijkema (w) - Fré Blok: 1 - 0
Harm Buter (w) - Jan Pilon: 0 - 1

AMK: Roelof Kroon, Marten Berends, Wim van Dijken, Wouter Grömmel en Steffan Vlaswinkel.

Alfred bezweek op den duur aan het doordrukken van Klaas, Ad kon het tegen Gerard niet bolwerken, Wopko drukte Fré van het bord en Harm ging uiteindelijk ten onder tegen Jan, na lange tijd weerstand te hebben geboden: ziedaar de oogst van de afgelopen clubavond.

En dan nog (last but not least) Albert. Hij bewees de door hem gekozen opening niet geheel (of geheel niet) begrepen te hebben en hij voegde alvast een passend hoofdstukje toe aan een door hem in een zeer recente post geschetste en op stapel staande(?) uitgave van een schakersautobiografie, waarin ruim aandacht zou worden  geschonken aan de eigen (in zijn geval ruim voorhanden zijnde) nederlagen. Een en ander naar goed voorbeeld van Paul van der Sterren met zijn Zwart op wit, zij het uiteraard op ruime en eerbiedige afstand van deze grootmeester.
Al met al was voor schrijver dezes al een kleine afdaling op de ranglijst in gang gezet, maar die lijkt nog even door te gaan.

Zo af en toe denk je dat je best een aardig potje kunt schaken, om dan de daaropvolgende week met de neus op de tegenovergestelde feiten gedrukt te worden: het harde leven dat eigenlijk iedere schaker van nabij bekend is! Het motto is dan altijd en onveranderlijk: zand erover en op naar de volgende week. Je moet wat.

Nog een motto, nu van Opsporing verzocht: "Blijft u het vooral proberen!"



De stand na 8 ronden:

1. Klaas Dijkhuizen 141½ p.
2. Piet Beetsma 132½
3. Jan Pilon 127½
4. Roelof Kroon 106
5. Steffan Vlaswinkel 84
6. Albert Prins 83
7. Alfred Rodenboog 80
8. Wopko Dijkema 79
9. Gerard Zijlema 71
10. Harm Buter 68½
11-12. Wim van Dijken en Marten Berends 62
13. Fré Blok 36½
14. Ad Mertens 35½
15. Wouter Grömmel 31

Geen opmerkingen: