maandag, januari 30, 2012

Dalarna NOSBO-snelschaakkampioen B-jeugd


Mail van Monique aan Alberts SchaakBlog:


Gisteren deden 5 jeugdleden van SC Ten Boer mee aan de NOSBO-snelschaakkampioenschappen voor volwassenen en jeugd. In totaal 27 jeugdleden en 20 volwassenen streden in 1 groep om de diverse titels. Er werd 9 ronden zwitsers gespeeld, elke ronde bestond uit 2 partijen met ieder 5 min bedenktijd per persoon.

Bij de jongste jeugd, de E’tjes, deed Luuk Hartman mee. Het was zijn eerste snelschaakkampioenschap en hij had in het begin moeite met de spelregels want deze verschillen toch een beetje van het normale schaken. In de loop van de middag ging het steeds beter en hij wist hier en daar een paar punten te verzamelen. Maar aan het einde van de middag speelde de vermoeidheid ook parten. 18 Partijen op 1 middag is niet niks! In ieder geval een hele leerzame middag en uiteraard weer veel ervaring opgedaan.

Bij de D-jeugd deden Koen en Finn mee. Finn had zijn dag niet en verloor veelal door onreglementaire zetten. Koen deed het beter en had tot het laatst nog zicht op een derde plaats. Hij werd uiteindelijk met drie andere schakers gedeeld derde maar op bordpunten werd hij vierde.

Bas deed mee bij de C-jeugd. Hier waren slechts twee deelnemers. Bas bleef wel steeds dicht bij de Raymon Oord maar kwam er niet voorbij. Veel partijen werden verloren doordat Bas door de tijd ging. Toch lastig dat snelschaken.

Bij de B-jeugd ook weinig deelname, slechts 3 schakers. Evenals Bas kwam ook Dalarna regelmatig in tijdproblemen. Maar ze bleef de gehele middag de andere 2 schakers voor en werd met recht de kampioene.

Bijgaand een foto van Dalarna tegen Lucas van Foreest. Ze verloor weliswaar maar had aan belangstelling geen gebrek.

Geen opmerkingen: