zondag, januari 22, 2012

Grand Prix Hoogeveen

Twee prijzen op GP Hoogeveen

Zaterdag 21 januari stond alweer de 6de Grand Prix op het programma. Dit keer was Hoogeveen organisator. Het toernooi werd echter in Pesse gehouden. Een mooie locatie. De zaal was ruim en de stukken waren prachtig. De organisatie was goed geregeld, ook ouders konden een plekje vinden. Er waren 53 schakers naar het toernooi gekomen. De A-groep was de enige die zes schakers telde en had daardoor het meeste last van geluiden tussen de ronden.
Voor Ten Boer waren er deze keer slechts 5 schakers. Veel van onze schakers zitten in groep 8 en moesten vandaag en de komende week zich oriënteren op een nieuwe school. Daarom waren Abel, Lars, Gerben en Colin op pad naar open dagen. Koen was nog beter bezig: hij deed op de onderdelen verspringen en kogelstoten mee aan de NK Atletiek voor jeugd. Met verspringen werd hij 19de en met kogelstoten wist hij zich zelfs te kwalificeren bij de beste 12 met een nieuw persoonlijk record. Uiteindelijk werd hij 9de.

Broer Bas zat samen met Dalarna en Finn in groep C.
Ze speelden een redelijk toernooi, maar 1, 2 en 3 bleek er niet in te zitten. Af en toe werd er onnodig een verlies geïncasseerd. Ik heb echter ook goede dingen gezien. Alle drie zitten ze toch op het niveau dat een stuk meer meestal betekent dat er gewonnen wordt. Finn was gelukkig weer goed terug en werd met 5 uit 7 2de. Bas en Dalarna werden 4 en 5 met resp. 4 en 3,5 punt.

Bas en Dalarna
Finn (r)


Gerbrich speelde een heel goed toernooi in poule E. Ze speelde vooral de eerste vier ronden heel geconcentreerd en wist alles te winnen. In ronde 4 moest ze tegen Angstgegner Arjan Woltinge wel een toren achterstand goedmaken. Dat lukte en in het eindspel blijkt dan toch wel het voordeel van alle trainingen van Hiddo. Ze offerde haar loper extra tegen de resterende pionnen van Arjan en wist met haar laatste pion te winnen. In ronde 6 moest ze tegen de laatste concurrent Wouter Bensink van SCEPU. Wouter speelde erg goed en kwam volgens mij gewonnen te staan. Beide schakers misten grote kansen. Gerbrich kon een dame pakken, maar miste dit. Wouter miste een mat. Toen de dames er af waren was er wonder boven wonder een gelijke stelling ontstaan. Gerbrich speelde dit echter erg goed en won het dubbele toreneindspel. Met 7 uit 7 werd ze zo winnaar van haar groep.

Gerbrich

Lindert had het schaaktechnisch erg moeilijk. Maar buiten de schaakzaal had hij veel plezier met grote schaakvriend en poulewinnaar Hugo Timmer (gefeliciteerd!). Ze voetbalden op een halfpipe baan die ook gaaf als glijbaan was. Een leuke middag dus met als resultaat een half uit 7. Bovendien was hij viezer van het schaaktoernooi geworden dan van de scouting ´s ochtends.

Bij de prijsuitreiking kregen Bas, Dalarna en Lindert ook een medaille. Wat prijzen betreft was Hoogeveen erg motiverend voor alle schakers. Verder wil ik vermelden dat vooral de Paardensprong veel prijzen haalde. Gefeliciteerd en goed gedaan! Het podium van groep A was zelfs helemaal geel. Ruben Bourgonjen werd verrassend kampioen van het toernooi.
Ik wil de mensen in Hoogeveen bedanken voor de organisatie. Het is een mooi toernooi waar we volgend jaar graag terugkomen. Op naar ons eigen Ouder- Kind-Toernooi en het toernooi in Zuidlaren op 11 februari!

Geen opmerkingen: