woensdag, januari 18, 2012

Ronde 16 clubcompetitie Ten Boer


In de onderlinge competitie van SC Ten Boer stond weer eens een bijna 'volledige' ronde op het programma, met 6 partijen. Als je 15 leden hebt is nog één partij meer mogelijk, maar als 12 man opkomen mag je als wedstrijdleider niet mopperen.

De resultaten:

Piet Beetsma (w) - Klaas Dijkhuizen: ½ - ½
Jan Pilon (w) - Harm Buter: 1 - 0
Steffan Vlaswinkel (w) - Albert Prins:  0 - 1
Wim van Dijken (w) - Wopko Dijkema: 1 - 0
Ad Mertens (w) - Alfred Rodenboog: 0 - 1
Marten Berends (w) - Gerard Zijlema: 0 - 1

Afwezig waren Roelof Kroon, Fré Blok en Wouter Grömmel.


Piet speelde egen Klaas een degelijke partij. Het kwam tot een toreneindspel, met toren en 4 pionnen (Klaas) tegen toren en drie pionnen (Piet) dat door laatstgenoemde bekwaam de remisehaven werd binnengeloodst.

Jan bereikte tegen Harm een pionneneindspel met ongelijke lopers, waarbij zwart het op twee fronten moest zien te klaren. Dit bleek een iets te moeilijke opgave en wit trok aan het langste eind.

Steffan speelde tegen Albert aanvankelijk een prima partij, waardoor de zwartspeler al tijdens het strijdgewoel werd geplaagd door visioenen van stijgende leeftijden en aanstormende jeugd. Maar tegen het eindspel aan, op de 25e zet, zag wit een dreiging over het hoofd en verloor de kwaliteit. Tien zetten later gaf hij op.

Wopko offerde tegen Wim in het middenspel een loper tegen twee pionnen en niet helemaal duidelijke aanvalskansen. Toen uw verslaggever later weer passeerde stond Wim gewonnen en hij maakte het ook uit.

Ad verloor van Alfred, door een, zoals hij Albert bekende, te driest optreden. Alfred blijft het dus gewoon heel goed doen.

Marten maakte in het middenspel een duidelijke fout, waardoor hij materiaal verloor. Dat ontmoedigde hem voldoende om vrijwel meteen de strijd te staken.

De laatste (schaak)activiteiten op dinsdag 17 januari 2012 bij SC Ten Boer: Piet en Klaas analyseren hun in remise geëindigde partij, terwijl Ad (l) en Gerard geboeid toekijken (foto: Albert).

Geen opmerkingen: