woensdag, februari 29, 2012

Ronde 22 clubcompetitie Ten Boer


Door het onverbiddelijke tempo van de clubcompetitie is alweer een ronde aan de al achter ons liggende 21 toegevoegd. Alberts SchaakBlog deelt de ongetwijfeld geïnteresseerde bezoekers de volgende uitslagen mee:  

Klaas Dijkhuizen (w) - Roelof Kroon:  0 - 1
Jan Pilon (w) - Marten Berends: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Harm Buter: 1 - 0
Albert Prins (w) - Wim van Dijken: 1 - 0
Fré Blok (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1

De redelijk gelijkopgaande strijd Klaas-Roelof  raakte in het middenspel ernstig ontregeld toen de witte dame, samen met enkele gelijkgekleurde metgezellen (te?) ver in de zwarte damevleugel doorgedrongen, geen weg terug bleek te hebben. Slechts opoffering van een paard tegen twee pionnen zou (tijdelijke) opluchting hebben gebracht, maar daar had wit geen zin meer in en halverwege deze manoeuvre gaf hij op.

Jan won van Marten omdat hij in het middenspel iets doordachter te werk ging dan zijn tegenstander. Een en ander leverde een overwegende stand en een materiële voorsprong op, waarna zwart het wel geloofde.

Piet bouwde tegen Harm een heel kansrijke stelling op en bezorgde zijn tegenstander  diverse hachelijke momenten. Zwart had de ene dreiging nog niet (gedeeltelijk) afgewend of hij werd met de volgende geconfronteerd. Hij verloor materiaal en toen ook zijn dame het loodje legde feliciteerde Harm Piet met de overwinning.

Nog in de openingsfase overzag Wim tegen Albert een riante mogelijkheid voor wit om tot een beslissende aanval te komen, waardoor de partij een ontijdig einde vond. 

Wopko won van Fré door een verkregen stukvoordeel over de finish te brengen. Op het laatst werd wit mat gezet, vlak voor er een nieuwe zwarte dame op het toneel zou verschijnen.

Afwezig: Ad Mertens en Gerard Zijlema
SN: Alfred Rodenboog.


Komend weekend de nieuwe tussenstand. Al wel duidelijk is dat clubkampioen Roelof  ernst maakt met zijn pogingen de titel te prolongeren. Had hij nog kort geleden (door veelvuldige afwezigheid in de periode september-december) een achterstand op Klaas van zo'n 60 punten, nu zal dat worden teruggebracht tot minder dan de helft (ook de herwaardering speelt daarbij nog een rol) en moet nog even worden uitgerekend of hij al op de tweede plek komt.
Verder vallen tot dusverre dit seizoen de goede prestaties op van Jan, Piet en Alfred, terwijl ook Wopko zich knap weert en momenteel 7e op de ranglijst staat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ook opmerkelijk: ik heb geen remiseaanbod gehoord de hele avond!