zondag, juni 03, 2012

GP Jeugdschaaktoernooi Leek-Roden


Gisteren, zaterdag 2 juni, is voor de jeugdschakers het Grand Prix toernooi Leek-Roden gespeeld. Een twaalftal jeugdleden van onze club namen daaraan deel.

Alberts SchaakBlog plaatst eerst foto's van de prijswinnende jeugdleden van Ten Boer en daarna het verslag, al was het alleen maar omdat een en ander in die volgorde binnenkwam:

Jarno (l) en Lindert

Gerben
Dalarna








Lars

GP Leek: 5 prijzen

Op 2 juni vond de 11de GP van dit seizoen plaats in Leek. Er deden 73 kinderen mee verspreid over 9 poules en het werd georganiseerd door de clubs uit Roden en Leek. Om in modern feed-back jargon te spreken waren er meerdere verbeterpunten aanwezig. Poules van meer dan 8 spelers leiden veelal tot uitputting bij de jongste schakers en de groepen op dezelfde tijd laten beginnen geeft meer rust in de zaal.
Onze jeugdschakers lieten zich door dit alles niet weerhouden tot prima prestaties. Lindert en Jarno speelden in groep H en werden hier respectievelijk 1ste en 3de. Ze worden steeds beter en Lindert nestelt zich in de top van het GP klassement.

Remco speelde in groep G en deed het prima met 5 uit 9. Helaas net niet genoeg voor een prijs. Hij blijft altijd gaan voor de overwinning en slaat soms onverwachts toe. Abel had het deze keer lastiger in groep F. Tot nu toe haalde hij op elk toernooi een prijs en hij is ook de leider in het klassement met behoorlijke voorsprong. Deze keer lukte het net niet, maar toch een goed toernooi.

Lars, Jerimi en Lemee zaten in groep E. Lars was geheel hersteld en deed het heel goed. Hij pakte de 2de prijs met goed spel. Jerimi speelde goed maar haalde net geen prijs. Ook Lemee zat net naast de prijzen, maar gaat wel steeds beter spelen.

In groep D zaten Gerbrich, Gerben en Dalarna. Voor Gerbrich was het een moeilijke middag in deze zware poule, volgende keer beter. Wel blijft ze in de top van het klassement staan ws. 4de. Gerben steekt momenteel in grote vorm. Hij wint alles, behalve zijn partij tegen Dalarna. Gerben werd eerste in zijn poule en gaat qua rating Bas en Robin voorbij, denk ik. Dalarna haalde nu een welverdiende prijs na een aantal toernooien zonder. Ze werd 3de en versloeg als enige Gerben.

In groep C speelden Bas en Robin. Voor Bas was het helaas niet zijn middag, maar 1 puntje, en hij daalt in het klassement. Robin deed het beter en verzamelde 2,5 punt. In groep B speelde Koen samen met toppers uit de Nosbo. Hij won 2 partijen en speelde verder goed. Als je een groot stuk stijgt in rating is het eerst weer wennen op hoger niveau.

Het toernooi werd gewonnen door Raymon Oord voor de plaatselijke favoriet en hoogste ratinghouder Adrian Kuiper. Jonas Hilwerda werd 3de. Er volgen nog 2 GP toernooien. De volgende is op 9 juni bij Unitas. Het toernooi begint een half uur eerder om alle voetballende en voetbalminnende schakers de kans te geven Nederland-Denemarken te zien.

Foto's en verslag: Thea Heersema.

Geen opmerkingen: